La CUP denuncia la impunitat amb què actuen els grups feixistes i neonazis a la ciutat i exigeix el tancament del local The Other Place

Ahir 12 d’octubre es van produir dos fets especialment greus a la ciutat de Barcelona. Al Matí, a Montjuic, un any més grups feixistes i […]


Ahir 12 d’octubre es van produir dos fets especialment greus a la ciutat de Barcelona. Al Matí, a Montjuic, un any més grups feixistes i neonazis van dur a terme un acte públic amb absoluta impunitat i comptant amb l’autorització d’Interior. Al vespre, Democracia Nacional –partit que va organitzar la manifestació a la que es dirigia el militar neonazi que va assassinar Carlos Palomino a Madrid- va dur a terme un concert en un local del Poblenou.

Aquest concert, que inicialment s’havia programat a Sabadell i que va ser traslladat a Barcelona per evitar la pressió antifeixista que allà s’havia produit, el va celebrar al local “The Other Place”. Malgrat la passivitat de l’Ajuntament i el Departament d’Interior, el concert va ser interrmput gràcies a la determinació d’un grup d’antifeixistes. En relació a aquests fets, des de la CUP de Barcelona volem fer les següents consdieracions:

– Denuncia la impunitat amb què actuen els grups feixistes i neonazis, degut a la passivitat de les institucions. La concentració i concert d’ahir, són un exemple més que se suma a actes similars cada 12 d’octubre, i a l’acte celebrat per PxC fa pocs dies a la plaça Sant Jaume.

– Denuncia el doble raser que aplica la Conselleria d’Interior i l’Ajuntament de Barcelona, que aplica tota la força i brutalitat policial contra els moviments socials fins i tot actuant de manera il·legal, mentre tolera i protegeix els actes feixistes i neonazis.

Exigeix a l’Ajuntament de Barcelona que actui contra el local The Other Place i el seu immediat tancament. Afimar que es tracta d’un club privat  per justificar la passivitat municipal quan s’hi està celebrant un concert públic són excuses inacceptables, que poden ser fàcilment desmentides amb les imatges que van gravar els Mossos d’Esquadra a l’Interior, que tenien ordre de fer-ho per part de la Fiscalia.

Així mateix, el local on es va celebrar el concert neonazi és conegut al barri del Poblenou, ja que es tracta del lloc de reunió dels “Hell’s Angels”, organització criminal suposadament desarticulada l’any 2007 per tràfic de drogues i d’armes. En aquella operació policial s’hi van intervenir  diverses pistoles, armes llargues, armilles anti-bales, espases, navalles, matxets, punys americans, defenses elèctriques i diversos estris molt contundents.

Exigeix que s’acabi la impunitat dels grups feixistes, especialment de l’autorització d’aquest tipus d’actes, així com de la repressió i criminalització dels grups antifeixistes que dia a dia planten cara a les agressions feixistes.

13 d'octubre de 2011