La CUP denuncia els incompliments del Govern amb els Agents Rurals

Després de diverses reunions mantingudes amb les treballadores del CAR, es constata que aquestes no estan adequadament preparades per fer front als riscos que la […]


Després de diverses reunions mantingudes amb les treballadores del CAR, es constata que aquestes no estan adequadament preparades per fer front als riscos que la seva feina implica, especialment en les actuacions vinculades amb inspecció de caça.

El Govern es va comprometre a implementar diverses mesures de seguretat que a dia d’avui encara no han estat posades en pràctica. Després d’aquell fatídic succés, un dels compromisos immediats del Departament va ser crear un grup de treball d’experts que haurien d’elaborar un informe en matèria de seguretat per tal de millorar les condicions laborals del CAR. Segons diversos sindicats del CAR, aquest informe està conclòs i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació encara no n’ha donat a conèixer els resultats.

El Departament, tot i haver-ho comunicat als Agents Rurals via comitè de seguretat i salut laboral, tampoc ha iniciat el curs de formació en seguretat per a tots els agents del CAR. El curs, a més, es considera insuficient ja que només està previst que duri 30 hores per introduir als agents en el maneig de porra extensible i manilles.

A més, cal tenir en compte que del total de 27 mesures aprovades a la moció 35/XI (19 de maig de 2016) del Parlament de Catalunya, sobre el Cos d’Agents Rurals i la seguretat ambiental, el Govern a dia d’avui només ha complit satisfactòriament a una. La majoria de les 27 mesures ni tant sols s’han començat a implementar.

Davant les evidents mancances greus en matèria de seguretat amb la que els Agents Rurals han de desenvolupar la seva feina, des de la CUP-CC engegarà una bateria de propostes per tal d’instar el Govern a millorar les condicions de seguretat dels Agents Rurals, així com a una reestructuració del cos per tal de fer front amb les millors garanties possibles a les situacions de major risc.

En aquest sentit, en aquest proper ple, el diputat Sergi Saladié farà la pregunta al Govern sobre la situació dels Agents Rurals. Igualment, el grup parlamentari de la CUP-CC registrarà una proposta de resolució a la comissió d’agricultura en la qual instarà el Govern a implementar de manera urgent les mesures de seguretat necessàries per al CAR. El grup parlamentari també s’ofereix als Agents Rurals per tal de sol·licitar les compareixences parlamentaries dels membres del Govern que considerin adients.

 

28 de juny de 2017