La CUP desmenteix categòricament les informacions publicades avui pel diari ‘El Mundo’

En relació a la informació publicada avui pel diari ‘El Mundo’, la Candidatura d’Unitat Popular vol manifestar: 1. La CUP mai ha elaborat ni encarregat […]


En relació a la informació publicada avui pel diari ‘El Mundo’, la Candidatura d’Unitat Popular vol manifestar:

1. La CUP mai ha elaborat ni encarregat cap auditoria sobre Caixa Catalunya, com afirma Santiago Gonzalez. Tampoc ha realitzat ni presentat cap anàlisi ni informe ni peritatge als jutjats, com sostenen Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta. La informació és, en aquest sentit, manifestament falsa i en alguns aspectes fantasiosa, com inventar-se un “auditor de la CUP” en relació a Catalunya Caixa.

2. La CUP, com és sabut, està personada com Acusació Popular en la querella contra els directius de Caixa Catalunya i estudia una ampliació de la mateixa per la gestió fraudulenta dels actius immobiliaris de l’entitat. Aquesta sol·licitud encara no s’ha produït perquè està en fase d’elaboració i documentació, com ho estan les conclusions a la Comissió d’Investigació sobre entitats financeres.

3. Respecte l’informe que ressenya ‘El Mundo’ es tracta d’un informe anònim. La CUP –i no només la CUP– el va rebre fa mesos al seu correu electrònic, com ha rebut desenes d’aportacions, comentaris i apunts sobre presumptes irregularitats en la gestió de Caixa Catalunya, Caixa Penedès i Caixa Laietana en el marc de la Comissió d’Investigació del Parlament de Catalunya sobre les entitats financeres. Cadascuna d’elles és, en la mesura de les nostres possibilitats, o contrastada satisfactòriament o rebutjada. Actualment, el dens contingut d’aquell informe està en fase d’estudi i contrast, atès que remet a una realitat innegable: el forat de 12.000 milions d’euros que ha deixat Catalunya Caixa i que està pagant la ciutadania. Les citacions publicades avui a ‘El Mundo’ remeten única i exclusivament a aquest informe ‘anònim’, no pas a cap actuació ni declaració ni peritatge de la CUP.

4. Cal aclarir, finalment i per esclarir-ho tot, que el remitent de l’informe insistia des de principis de febrer en forçar una trobada entre Eduardo Inda i David Fernàndez, que va ser reiteradament declinada per la CUP atès els insults que el periodista va propinar contra el diputat després de la compareixença de Rodrigo Rato (“malnacido”, “guarro” o ‘proetarra”, entre d’altres). 

5. Si ‘El Mundo’ vol publicar un altre informe anònim està en el seu perfecte dret. Però no cal que se’ns utilitzi barroerament. La CUP exigirà les rectificacions pertinents i es reserva el dret a quantes accions judicials estimi oportunes i necessàries.

3 de març de 2014