La CUP dóna suport als activistes anti-MAT i anuncia que les mobilitzacions no s’aturaran

La CUP dóna suport als veïns afectats i als activistes contraris a la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Militants i càrrecs electes de la […]


La CUP dóna suport als veïns afectats i als activistes contraris a la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Militants i càrrecs electes de la formació han estat presents a la concentració d’avui davant de la comissaria de Vista Alegre de Girona. En aquell moment declaraven tres persones acusades d’haver-se manifestat en contra de la línia elèctrica.
Aquest matí ha tingut lloc la declaració de Jordi Navarro, regidor de la CUP a Girona, d’Albert Saus, regidor de Fellines, i de Víctor Cánovas, el jove que va atrinxerar-se en un cotxe soterrat el passat 8 de gener a Fellines en contra de la MAT. Se’ls imputen diversos delictes per haver-se manifestat aquell dia en contra de la infraestructura energètica. Els tres s’han acollit al seu dret a no declarar i ara esperen que continuïn les diligències. Navarro, Saus i Cánovas són tres de les sis persones que han estat imputades pels fets del 8 de gener. Una altra de les activistes, imputada però que encara no havia estat citada a declarar, ha estat detinguda al migdia per agents dels Mossos d’Esquadra.
La CUP, de la seva banda, ha estat present aquí matí en la concentració de suport als activistes. La concentració, formada per més d’un centenar de persones, ha tingut lloc davant mateix de la comissaria de Vista Alegre, tallant el trànsit rodat i seguit de prop per un desplegament policial d’agents encaputxats. Nombroses regidores i regidors de l’esquerra independentista (de Girona, Salt, Banyoles, Bordils, Celrà o Santa Coloma de Farners) hi han fet acte de presència. L’Assemblea Territorial Nord-Oriental ha anunciat que continuarà donant suport i promovent, quan calgui, les mobilitzacions en contra de l’actual model energètic.
En aquest context, ha tingut lloc la roda de premsa, en la qual han intervingut el veí de Fellines Joel Saus, l’advocat Benet Salellas i el diputat de la CUP Quim Arrufat. Arrufat ha anunciat que la formació demanarà la compareixença dels consellers d’Interior i d’Indústria en seu parlamentària perquè expliquin els darrers esdeveniments. En aquest sentit, ha avançat que qüestionaran l’assetjament policial als activistes. D’altra banda, el grup parlamentari també es dirigirà al Govern per tal de posar en dubte  “una política energètic que consent la construcció de la MAT malgrat saltar-se les distàncies reglamentàries entre les torres elèctriques i els habitatges”. Arrufat ha posat èmfasi en la mobilització popular en contra d’aquesta infraestructura, expressada ahir mateix en la consulta de la Selva (que comptà amb una participació de 6.000 persones). El diputat ha explicat que “hi ha cinc grans empreses energètiques que, amb connivència amb el Govern, estan construint un model energètic antidemocràtic, sense atendre els interessos reals de la població i del territori”. 
27 de gener de 2014