La CUP explicita el suport al govern de Badalona davant de la moció de censura del Règim del 78

Una delegació de la CUP ha fet una visita oficial aquest divendres al govern municipal de Badalona encapçalat per l’alcaldessa Dolors Sabater amb l’objectiu d’explicitar […]


Una delegació de la CUP ha fet una visita oficial aquest divendres al govern municipal de Badalona encapçalat per l’alcaldessa Dolors Sabater amb l’objectiu d’explicitar el suport de la CUP al projecte d’esquerres i transformació social de Guanyem Badalona en Comú davant la moció de censura dels partits del Règim del 78. 

La comitiva la formaven Maria Sirvent, com a diputada de la CUP-CC al Parlament, i Mireia Boya, Joan Garriga «Nana» i Iñigo Robredo en representació del Secretariat Nacional de la CUP. Per part del govern de Guanyem Badalona en Comú -que participa de la coalició CUP-Poble Actiu- han rebut a la comitiva cupaire l’alcaldessa Dolors Sabater i el tinent d’alcalde Jose Téllez.

Triar entre la cohesió social de Guanyem Badalona o la xenofòbia de Garcia Albiol

«Hem volgut venir expressament a Badalona a donar suport al govern i a Dolors Sabater davant d’aquesta moció de censura que presenta aquest triumvirat del 155», ha explicat la portaveu del Secretariat Nacional la CUP, Mireia Boya.  

En relació a la moció de censura que ha presentat el PSC -emparat amb el PP de Xavier Garcia Albiol i Ciutadans- la portaveu de la CUP ha volgut deixar clar que «el que es vota dimecres és escollir o la cohesió social o la xenofòbia», en referència a les polítiques integradores de Guanyem Badalona respecte el racisme i l’enfrontament que representa el PP, ara utilitzant al PSC per als seus interessos. «No entenem com el PSC pot permetre aquesta regressió cap al racisme i la xenofòbia del senyor Albiol», ha declarat la portaveu del SN de la CUP.

Com explica Boya, «aquest PSC que hi ha aquí a Badalona és el mateix PSOE que hi ha a l’estat espanyol que venen aquells “aires de canvis” que no ens creiem» ja que «els “aires de canvi”, si s’ha de produir, han de ser des d’una base republicana de lluita per la llibertat de totes, l’alliberament dels presos polítics i el respecte de la sobirania dels ajuntaments». 

Mireia Boya ha recordat que «les polítiques que s’han impulsat des d’aquest ajuntament són temes cabdals per als drets i llibertats de les classes treballadores d’aquest país: remunicipalitzacions, serveis públics, habitatge… i lluita contra Règim del 78 i del capital, que provoca situacions com l’assassinat que es va produir dijous a Cornellà… tot això que avala el règim del 78 un govern del canvi com el de Badalona ha estat canviant-ho».

Gran quantitat de suports a l’actual govern de Dolors Sabater

En aquest mateix sentit, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, destaca que «una ciutat com Badalona, de persones treballadores que lluiten per la justícia social, no pot tenir al seu govern als causants de la injustícia social». Per a Sabater és «d’una incomprenssió total que això estigui passant, quan el PSC que planteja això és el mateix partit que va voler fer fora al PP al 2015». 

L’alcaldessa Sabater també ha volgut destacar que «la gran quantitat de suports tan plural i diversa de tants llocs, tant amb les visites en persona com amb el manifest Amb Badalona no s’hi juga demostren la fortalesa de la nostra acció de govern en contraposició a les polítiques que simbolitzen el senyor Albiol».

 

15 de juny de 2018