La CUP felicita el poble grec per haver vençut la por i les amenaces de la Troika

Aquest diumenge 25 de gener de 2015 ha estat un dia històric per al poble grec i per als pobles d’Europa. Avui s’ha viscut la […]


Aquest diumenge 25 de gener de 2015 ha estat un dia històric per al poble grec i per als pobles d’Europa. Avui s’ha viscut la primera derrota política de la Troika al nostre continent. La causa principal n’ha estat la important victòria de Syriza, una coalició forjada durant més de deu anys. Altres projectes de l’esquerra, com el KKE, també  han augmentat en vots i representació.
 
Avui el poble grec, després d’anys de mobilització contra les retallades i privatitzacions salvatges ha donat la primera estocada a la Troika. Perquè el què ha passat avui és fruit d’anys de treball, de lluita i d’organització, elements necessaris per a que qualsevol canvi estructural, qualsevol canvi de debò, sigui possible.
 
Després del dia d’avui esperem que els altres pobles del sud d’Europa es posin a la cua. El català, el primer d’ells. Al maig i al setembre tindrem dues oportunitats per avançar decididament en el camí cap a la plena independència. Com Grècia, hem de fer un pas de gegant en la recuperació de les sobiranies: la nacional, la política i l’econòmica.

Cal restar alerta a la consolidació d’Alba Daurada com a tercera força al parlament grec i redoblar els esforços en el combat social i polític contra el nazisme i l’extrema dreta en general.
 
Ara però, la nostra tasca principal és construir i consolidar una alternativa catalana real al projecte neoliberal europeu. Una alternativa al capitalisme, al model que ens imposa una vida de misèria i de precarietat. I això, ara i aquí, passa per construir la nostra independència com a eina per a una veritable igualtat i la justícia socials.

26 de gener de 2015