La CUP de Girona critica la manca d’inversió per al tren convencional

Els pressupostos de l’Estat espanyol per al 2012 no preveuen cap partida per al tren convencional, i la CUP tem que l’Estat vulgui descartar l’execució […]


Els pressupostos de l’Estat espanyol per al 2012 no preveuen cap partida per al tren convencional, i la CUP tem que l’Estat vulgui descartar l’execució de cap projecte de millora

Tal i com ja s’havia augurat des d’alguns sectors polítics i veïnals gironins, el pressupost de l’Estat espanyol per al 2012 no preveu cap partida per a la millora de la línia del tren convencional a Girona. La CUP considera que es tracta d’una mala notícia, que “no per ser esperada és menys greu”. Per la formació, aquest fet és una mostra que el govern del PP, com anteriorment el del PSOE, “s’han dedicat a prioritzar l’alta velocitat, malbaratant una milionada en un tren de luxe que només una petita minoria utilitzarà.

Així doncs, la CUP ha alertat del perill que l’Estat pretengui descartar l’execució de cap projecte per al tren convencional, i que s’acabin mantenint les infraestructures actuals tal i com estan. ‘Ens haurem gastat milions d’euros per fer arribar una línia d’alta velocitat que no ens aporta res, i llavors no hi haurà diners per millorar la línia del convencional i la xarxa de rodalies, que és el que vertaderament necessitem’. La manca d’inversió per al 2012, sumada al fet que encara no s’hagi concretat el projecte executiu del tren convencional és, segons la CUP, la prova més clara d’aquest desinterès.

La CUP també ha criticat el paper dels principals partits com el PP, el PSC o CiU. La formació ha recordat que tots ells, cadascun per motius diferents, són corresponsables de l’actual situació, “per molt que ara llencin pilotes fora i facin veure que no hi tenen res a veure”. Finalment, el portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro,  ha declarat que “amb tot, cal recuperar l’esperit d’unitat de ciutat i donar sortida al cabreig popular que s’ha desfermat. Només així podrem desvetllar una resposta ciutadana contundent i a l’alçada de les circumstàncies”.

5 d'abril de 2012