La CUP de Girona demana a Puigdemont que faci pública la proposta de cartipàs

Creuen que la ciutadania i les entitats tenen dret a la informació abans que s’aprovi, i lamenten que ni tan sols la mateixa CUP disposi […]


Creuen que la ciutadania i les entitats tenen dret a la informació abans que s’aprovi, i lamenten que ni tan sols la mateixa CUP disposi de tota la informació, a menys d’una setmana del Ple. Malgrat tot, la CUP es mostra oberta a negociar el sentit del seu vot, i ha elaborat un plec de condicions per presentar a Puigdemont.

El grup municipal de la CUP de Girona ha fet pública avui la petició al nou alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, que faci pública la seva proposta de cartipàs municipal, que s’ha d’aprovar el pròxim dimarts en un Ple extraordinari. La candidatura considera que la ciutadania i les entitats gironines han de disposar de la informació abans que s’aprovi definitivament, i que es tracta d’un exercici de transparència “necessari”.

En aquest sentit, el portaveu Jordi Navarro ha explicat que ni tan sols la mateixa CUP disposa de tota la informació del cartipàs, la qual cosa ha qualificat de “molt greu”, tenint en compte que falta menys d’una setmana perquè se celebri el Ple en què s’ha d’aprovar. Navarro creu que Puigdemont està, en certa manera, “posant entrebancs” al debat sobre com s’ha d’organitzar el nou consistori, i ho ha considerat una “manca de consideració envers la ciutadania i els grups municipals de l’oposició”.

Tot i això, la candidatura ha manifestat la seva predisposició al diàleg, i ha anunciat que està disposada a parlar del sentit del seu vot en el Ple del dia 12 si Puigdemont es mostra obert a negociar durant aquests darrers dies. En aquest sentit, la CUP ha elaborat un plec de condicions que presentarà a CiU tan bon punt Puigdemont hagi facilitat la proposta sencera de cartipàs al grup municipal. Les principals demandes de la CUP són una rebaixa de les retribucions als regidors, l’eliminació de la figura dels gerents i els càrrecs directius de confiança, i algunes modificacions en l’organigrama municipal que proposa Puigdemont.

7 de juliol de 2011