La CUP de Girona porta l’N-II a debat al Consell Comarcal

La formació presenta una moció demanant el compliment dels compromisos i la gratuïtat de l’AP7, i anuncia el vot contrari al pressupost del Consell per […]


La formació presenta una moció demanant el compliment dels compromisos i la gratuïtat de l’AP7, i anuncia el vot contrari al pressupost del Consell per al 2012,  pactat entre CiU i PP

Aquest vespre el ple del Consell Comarcal del Gironès debatrà una moció sobre la carretera N-II (descarregar), presentada pel grup de la CUP. El text denuncia la inseguretat viària provocada per l’abandó i l’estat de provisionalitat d’alguns trams d’aquesta via, alguns dels quals passen per la comarca del Gironès, i ha recordat que es tracta d’una de les carreteres amb més sinistralitat de la xarxa viària catalana. Per això la moció reclama solucions urgents en forma d’inversió, i proposa la gratuïtat d’alguns trams de l’autopista AP-7 mentre aquesta problemàtica persisteixi.

En aquest sentit, Dani Cornellà, alcalde de Celrà i portaveu del grup de la CUP al Consell, ha expressat el suport de la CUP a la iniciativa ciutadana que hi ha engegada sobre aquesta qüestió (#novullpagar) i ha instat la resta de grups a donar suport a la moció. ‘Entenem que aquesta situació no es pot perllongar, i considerem injust que ACESA, a través del peatge de l’AP7, continuï engruixint les seves butxaques a costa dels ciutadans’. ‘Aquesta situació no es pot sostenir’, ha sentenciat Cornellà.

La formació ha rebut amb indignació el descens de la inversió a les comarques gironines, especialment pel que fa a infraestructures sensibles com ara la mateixa N-II o les obres del tren convencional a la ciutat de Girona, i és per això que reclama un posicionament ferm a les institucions del territori per tal de defensar els interessos ciutadans. Des de la CUP, en aquest sentit, han declarat que cal ‘exigir el compliment dels compromisos pel que fa a la millora de les infraestrucures viàries i ferroviàries de les comarques gironines, un dèficit històric que sembla que el PP, com abans el PSOE, té intenció de perpetuar’.

Vot contrari al pressupost del Consell

D’altra banda, la CUP ha anunciat el seu vot contrari al pressupost del Consell Comarcal per al 2012, pactat entre CiU i PP, com a mostra de protesta pels sous dels càrrecs de direcció política de la institució, especialment la presidència i la vicepresidència, que la formació considera ‘sobredimensions i abusius, especialment en l’actual context’. La CUP també ha justificat el seu vot en contra del pressupost per la manca de transparència sobre la gestió econòmica de la institució comarcal, i ha registrat una bateria de preguntes reclamant més informació.

18 d'abril de 2012