La CUP insta als ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre a vetllar per la transparència de SAGESSA

Aquest matí, diversos membres del grup de suport de la CUP a les Terres de l’Ebre, han acompanyat al regidor de la CUP a l’Ajuntament […]


Aquest matí, diversos membres del grup de suport de la CUP a les Terres de l’Ebre, han acompanyat al regidor de la CUP a l’Ajuntament de Reus i conseller de SAGESSA, David Vidal, per registrar en les diferents administracions ebrenques instàncies per emplaçar alcaldes i presidents dels consells comarcals a aplicar mesures de transparència i control de la gestió de l’empresa pública SAGESSA, que administra diferents centres sanitaris i socials de les Terres de l’Ebre, Baix Camp i Priorat.

Les instàncies presentades demanen que es realitzin auditories de gestió a SAGESSA, les seves fundacions i empreses en les què participa; fer públiques totes les retribucions del personal, tant directiu com eventual, els models de facturació del 2007 al 2009 (aplicant la llei de protecció de dades) i un informe amb la contractació laboral dels gairebé tres-mil treballadors. També s’insta a les administracions a sotmetre a consideració i exposició pública aquests informes en els respectius òrgans de representació, com ara els plenaris municipals i comarcals.

Les instàncies van adreçades al Sr. Manel Joaquim Ferré Montañés, Alcalde de l’Ajuntament d’Amposta, Sra Laia Subirats López, Regidora de l’Ajuntament d’Amposta, Sr Joan Martín Masdeu, President del Consell Comarcal del Montsià, Sr Ferran Bel Accensi, Alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, Sr. Pere Panisello Chavarria, Regidor de l’Ajuntament de Tortosa i Sr Lluís Soler Panisello, President del Consell Comarcal del Baix Ebre.

L’objectiu d’aquestes peticions és la de condicionar el proper consell administratiu de SAGESSA, on David Vidal emplaçarà a la resta de consellers a aprovar per àmplia majoria aquestes mesures presentades avui, realitzar una auditoria de gestió i fer públics diferents aspectes relacionats amb la contractació de personal, contractació d’empreses i sous de direcció i gerència. També es demana que els plenaris municipals i comarcals debatin i aprovin una moció on s’insta al nou govern de la Generalitat de Catalunya sorgit de les properes eleccions, a reprendre la Comissió d’Investigació de Sanitat del Parlament de Catalunya.

7 de novembre de 2012