La CUP manifesta el seu suport als editors de la revista Cafè amb Llet

Aquest matí centenars de persones han acudit a la ciutat de la justícia de Barcelona per mostrar la seva solidaritat amb Marta Sibina i Albano […]


Aquest matí centenars de persones han acudit a la ciutat de la justícia de Barcelona per mostrar la seva solidaritat amb Marta Sibina i Albano Dante ,editors de la revista gironina gratuïta Cafè amb Llet.

La compareixença davant la jutgessa de primera instància 37 de Barcelona respon a la denúncia presentada per Josep Maria Via . La demanada judicial de Via argumenta que el seu dret a l’honor s’ha vist malmès després que Cafè amb LLet edités un vídeo sota el títol de “el major robatori de Catalunya” on diferents personatges relacionats amb la gestió sanitària catalana es veien esquitxats per un mar d’irregularitats diverses referents a sous astronòmics, factures i partides pressupostàries sense cap tipus de control administratiu.

Josep Maria Via, és un vell conegut ja que en l’època de Jordi Pujol , igual que ara amb el Govern Mas forma part del consell assessor de la Generalitat. Per altra banda,també ha estat i està relacionat amb diferents empreses del món sanitari com : Laboratori de Referència de Catalunya SA, President del Consorci de salut i d’Atenció Social de Catalunya SA, alt directiu de Consultors Sanitaris Associats SL, administrador de Gesaworld Gestió SL, Gestió i Direcció d’Iniciatives SL, administrador únic de Consultors 1999 SL, conseller de Herramientas Preziss SL i conseller del Centre Immunològic de Catalunya SA entre d’altres.

Avui Via no ha comparegut a la ciutat de la Justícia de Barcelona. En nom seu hi ha acudit una advocada que segons diverses fonts judicials, responia a les instruccions de José María Sánchez , un altre vell conegut , sobretot per la CUP de Reus.

Jose Maria Sánchez ocupà el càrrec de secretari des del 2002 fins el 2008 de Gestió Ambiental i Abastament S.A i d’INNOVA ,(holding d’empreses municipals de Reus amb un deute aproximat de 300 milions d’euros ) empresa fins fa poc dirigida per Josep Prat , president de l’ Institut Català de la Salut i que , entre diferents serveis , gestiona bona part de l’àmbit sanitari i assistencial del Camp i Terres de l’Ebre. Actualment INNOVA es veu afectada per unes diligències judicials arran de la denúncia de la CUP al Tribunal de Cuentas i a la Fiscalia.

Els 200 adhesius sota el lema “Cafè amb llet: no ens faran callar”, que avui els editors de Cafè amb Llet havien preparat s’han esgotat pocs minuts després de les 11h del matí, hora en la que diferents entitats i col.lectius, així com professionals de l’entorn sanitari s’han adreçat a les portes de la Ciutat de la Justícia per mostrar la seva solidaritat amb la revista, el seu compromís amb la llibertat d’expressió i en contra, de la ja més que presumpta xarxa clientelar que hi ha darrere de la gestió sanitària pública de Catalunya i que té com a únic objectiu evitar els controls de l’administració basant-se en el dret mercantil privat i fer-se encara més rics jugant amb un dret elemental com és l’atenció sanitària.

Diferents membres de la CUP d’Arenys de Mar, Barcelona i Reus han format part d’aquest gruix de persones que han acompanyat fins a la mateixa sala de vistes els dos editors de la Revista. Finalment la no hi ha hagut acord conciliador i la jutgessa ha fixat el dia 27 de setembre a les 10:30 per jutjar l’Albano i la Marta .Davant aquest atac a llibertat d’expressió perpetrat per unes persones que legitimen constantment les retallades en el camp de la salut i són protagonistes destacats en la privatització dels serveis públics, des de la CUP volem manifestar tot el suport a Cafè amb Llet.

13 de juny de 2012

Candidatuda d’Unitat Popular

Països Catalans

13 de juny de 2012