La CUP de Martorell demana transparència i protecció del patrimoni en el ple municipal

El passat dilluns 21 de novembre va tenir lloc el ple ordinari de l’ajuntament de Martorell, en el qual es van aprovar, entre d’altres, un […]


El passat dilluns 21 de novembre va tenir lloc el ple ordinari de l’ajuntament de Martorell, en el qual es van aprovar, entre d’altres, un augment d’un 20% d’algunes taxes municipals, com les escoles municipals bressol o les d’arts. Des de la CUP volem alertar de la improvització i la falta d’arguments sòlids que acompanyen l’aprovació d’aquest increment de taxes.

Al final del ple, la CUP de Martorell, va fer ús de l’espai de participació per a interpel·lar l’equip de govern sobre temes d’interès general, com són la protecció de l’Horta de l’Anoia i la conservació d’algunes infraestructures municipals, així com sobre la dificultat d’accés a la informació local.

A la primera de les preguntes, sobre l’estat de les accions de restauració de l’Ateneu, la regidora Cristina Dalmau va assegurar que aquestes estan acabades, i que aquest equipament municipal serà un espai de cultura que tindrà un bar-restaurant i un punt d’informació juvenil, però no va concretar res sobre el pla d’usos ni els terminis d’obertura, ni de bon tros si s’obrirà un procés participatiu per poder encabir les necessitats del teixit associatiu i del global de la ciutadania. La CUP, que ha defensat sempre la reobertura de l’Ateneu i la seva utilització com a espai obert al jovent del poble, celebra que ja estigui restaurat i espera que entri en funcionament ben aviat.

Un altre tema molt reivindicat per l’assemblea local de la CUP és la protecció de l’horta de la vila. Davant de la pregunta sobre les garanties per a preservar-la, l’ajuntament reiterà que no comparteix el model de riu defensat per la CUP, i que havent aconseguit el suport popular, pensa tirar endavant el seu projecte. Des de la CUP volem seguir fent difusió de les conseqüències que això pot tenir per a la llera del riu, així com alertant de la falta de sensibilitat mediambiental de l’equip de govern.

La darrera pregunta plantejà l’estat de les escales mecàniques del carrer Montserrat, molt sovint espatllades, pregunta a la qual l’ajuntament contestà que s’estaven valorant les opcions, però que una possibilitat viable seria tancar-les.

Finalment, la CUP plantejà a través d’un prec la manca d’informació disponible a través del web municipal, tot i demanant a l’equip de govern que faciliti l’accés als documents locals, així com les gestions a través de la xarxa, ja que per a obtenir informació municipal i formularis diversos com instàncies, encara avui els ciutadans i ciutadanes ens hem de desplaçar físicament a l’ edifici de l’ Ajuntament, i a través d’internet es poden facilitar processos administratius senzills per a qui no tingui plena mobilitat o disponibilitat horària.

L’assemblea de la CUP de Martorell va traslladar, així, algunes de les inquietuds i problemes municipals a l’equip de govern i al conjunt del consistori, tal i com ha fet darrerament i com seguirà fent en els propers plens.

24 de novembre de 2011