La CUP de Martorell presenta la seva candidatura

Una cinquantena de persones van assistir a la presentació de la candidatura de la CUP a les municipals del mes de maig que es va […]


Una cinquantena de persones van assistir a la presentació de la candidatura de la CUP a les municipals del mes de maig que es va celebrar al pati de l’Enrajolada el passat dissabte 5 de febrer de 2011.

A l’acte es va llegir el poema ‘Ho dic sense cap prejudici’, de Miquel Martí i Pol i es va fer lectura del manifest que us deixem més endavant.

Es va desenvolupar la dinàmica l’arbre dels desitjos,  a través de la qual es posen per escrit els anhels de cadascuna respecte del nostre poble. També es va comptar amb un tastet musical de ‘la Noia i el Xic’ i es va celebrar que ens presentem amb un bon vermut.

La CUP de Martorell anunciarà els punts de trobada participatius, que tractaran temes com l’anàlisi de la situació econòmica actual, i sobre urbanisme, habitatge i sostenibilitat.

Assemblea de la Candidatura dUnitat Popular de Martorell
 
PARLAMENT:

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Martorell formem part del moviment polític de l’esquerra independentista que treballa per la independència i el socialisme als Països Catalans. L’acte s’ha organitzat amb l’objectiu de donar a conèixer que ens presentem a les properes eleccions municipals, així com l’anàlisi i les propostes polítiques.

 L’assemblea de la CUP és el que entre totes i tots vulguem que sigui, per això us animem a donar-nos suport durant la propera campanya i a participar activament a l’assemblea.

 Les propostes presentades giren entorn als eixos dels principis polítics de la CUP: la radicalització democràtica, la construcció de viles i ciutats socialment igualitàries, la construcció dels Països Catalans, la de defensa d’un model de territori sostenible i equilibrat i l’autoorganització com a base de la democràcia.

 A Martorell, l’ajuntament no interactua amb la ciutadania i, quan ho fa, ho fa des del clientelisme. Els darrers anys diferents col·lectius amb idees clarament oposades al consistori hem vist com només ens han posat obstacles. Les decisions es prenen a despatxos i no als carrers i a les places. No volen escoltar més veus que la seva pròpia veu.

 La CUP treballa per assolir una democràcia participativa on les decisions les prenem totes i no dipositant un xec en blanc en forma de vot. I també per ser un altaveu de l’esquerra independentista i dels moviments socials a Martorell.

 D’altra banda, l’actual context econòmic està marcar per una crisi econòmica que com sempre paguem les treballadores i treballadors amb l’atur, la precarietat laboral, la retallada de drets socials… Un exemple clar és la darrera fotografia de la patronal, l’estat espanyol i els pseudosindicats espanyolistes pactant la reforma de les pensions, carregant més en les nostres esquenes i evidenciant que ells treballen pels interessos del diner.

 La CUP treballa perquè l’economia ha d’estar al servei de les persones, hem d’avançar cap a estructures econòmiques que garanteixin la cohesió social. Totes les persones hem de tenir garantida la igualtat de drets i d’accés als serveis públics com l’educació i la sanitat, com també l’habitatge. Els ajuntaments han de treballar amb aquest objectiu.

 Però tampoc podem oblidar que la construcció dels Països Catalans comença en els municipis defensant la nostra llengua, cultura i identitat, tenint sempre present que són base d’integració, cohesió social i sentit comunitari.

 La CUP defensem l’exercici democràtic del dret a l’autodeterminació i ens oposem fermament a postures com la de l’espanyolisme ranci del TC que és un clar atac al nostre poble. Però també critiquem aquells que abans i ara pacten amb aquest espanyolisme en nom dels seus propis interessos.

 Per tot això, el model de territori no es pot basar en el totxo ni en el creixement pel creixement, sense respondre a les necessitats de les habitants i del medi.

 Les Àrees Residencials Estratègiques en son un exemple: L’Horta de la Vila i a Sínia es veuen directament afectades.

 El dret de les persones a viure a la ciutat com un espai de convivència s’ha de vehicular a través de polítiques que estan a l’abast de l’Ajuntament.

 Les polítiques d’habitatge han d’anar encaminades a rehabilitar i a generar experiències alternatives com les cooperatives d’habitatge o la masoveria urbana, i evitant l’acumulació de pisos buits i abandonats, posant en marxa una borsa d’habitatge social al servei de la ciutadania, incentivant la rehabilitació i penalitzant la tinença i l’acumulació d’habitatges buits.

 D’altra banda, el dret a la ciutat implica que els espais verds i naturals siguin respectats de la depredació i l’especulació i si, com és el cas de Martorell, es troben molt propers a la trama urbana, s’hi integrin amb equilibri.

 És intolerable el tracte que l’Ajuntament li està donant als rius: asfaltant la llera, destruint el bosc de ribera i fent aparcaments a l’espai fluvial.

 La proposta de la CUP tant per als rius com per a la resta d’espais naturals és que esdevinguin un espai de trobada i convivència basat en el coneixement i el respecte d’aquests entorns.

 Les propostes i la concreció de les idees que a grans trets s’han deixat exposades han de partir de l’autoorganització ciutadana: Aquesta i el teixit associatiu han de ser els protagonistes en la generació de dinàmiques polítiques i socials que ens permetin avançar com a poble cap allà on, entre totes i tots, decidim.

 Hem de ser conscients que en la democràcia autoorganitzada de base ha de néixer la sobirania del nostre poble. La democràcia es fa i es viu als carrers, i la construïm entre totes i tots.


Assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular de Martorell
(C/Llosellas num. 12, A-1).
08760 Martorell

www.amartorell.com/cup
www.martorell.cup.cat

8 de febrer de 2011