La CUP mostra la seva solidaritat amb les persones detingudes i la seva preocupació per l’obediència del govern en funcions a l’Audiència Nacional espanyola.

Aquest matí hem sabut que els Mossos d’Esquadra han iniciat una operació policial per ordre de l’Audiència Nacional contra el moviment llibertari, que de moment […]


Aquest matí hem sabut que els Mossos d’Esquadra han iniciat una operació policial per ordre de l’Audiència Nacional contra el moviment llibertari, que de moment ha transcendit que està implicant escorcolls de locals i domicilis particulars i que ja hi ha hagut diverses detencions.

A hores d’ara, i encara amb la manca de molta informació, des de la CUP entenem que es tracta d’una nova operació policial amb una clara intencionalitat política de reprimir un moviment contestatari i d’oposició a la situació política, econòmica i social actuals.

Davant d’aquesta situació, des de la CUP:

– Rebutgem les operacions ordenades per l’Audiència Nacional espanyola en contra dels moviments populars del país.

– Denunciem la decisió del govern en funcions de la Generalitat de Catalunya que els Mossos d’Esquadra executin les ordres de l’Audiència Nacional espanyola.

– Anunciem, un cop més, la nostra aposta per una transformació d’arrel i la democratització absoluta del cos dels Mossos d’Esquadra, en la via d’eradicar pràctiques policials que vulneren els drets fonamentals de les persones.

– Qualsevol procés de ruptura amb l’Estat espanyol considerem que ha d’incloure la desobediència a tribunals espanyols repressors i hereus del TOP franquista.

– A partir de la Declaració de Ruptura que vam presentar ahir la CUP i Junts pel Sí, hem iniciat la construcció de la República catalana, una república on la repressió contra els moviments populars no ha de tenir cabuda.

– És fonamental aturar qualsevol atac repressiu contra els moviments polítics i socials populars per garantir la construcció d’un veritable marc democràtic nou.

Per tot plegat, anunciem que hem postposat la reunió que teníem prevista avui amb Junts pel Sí i que, properament els traslladarem aquests posicionaments, ja que avui la nostra preocupació està centrada en la situació de les persones represaliades.

Finalment, reiterem la nostra solidaritat amb les persones i col·lectius que estan patint la repressió política i oferim el nostre suport pel que puguin necessitar.

28 d'octubre de 2015