La CUP de Nou Barris intervé a l’ Audiència Pública i al Consell de Districte denunciant el procés de construcció del CIS Cotxeres Borbó

El passat dilluns 7 de maig, va celebrar-se a la seu del Districte sessió d’ Audiència Pública, un fòrum on el veïnat i les enitats […]


El passat dilluns 7 de maig, va celebrar-se a la seu del Districte sessió d’ Audiència Pública, un fòrum on el veïnat i les enitats poden formular preguntes i precs al govern del districte. El nucli de Nou Barris de la CUP Barcelona (comissió municipalista de la Trobada Alternativa de Nou Barris) hi va ser present per denunciar que el procés de construcció i posada en funcionament del Centre Integral de Salut de Cotxeres Borbó ha servit per a que l’ex-alcalde de Calella per CiU Ramon Bagó fes suculents negocis autoadjudicant-se contractes a empreses de la seva propietat, en un procés ple d’irregularitats segons la Sindicatura de Comptes de Catalunya. Es poden llegir tots els detalls d’aquesta denúncia en el següent document http://issuu.com/cupnoubarris/docs/cis_borb_ el qual va ser repartit entre els i les assistents a l’acte.

En la intervenció que van fer els representants de la CUP de Nou Barris, a més d’ exposar la denúncia abans referida, també van criticar que un cop més es tanquessin les portes de la seu del Districte als veïns i veïnes de la Guineueta que venien en manifestació a exigir el servei d’urgències per a l’ambulatori d’aquest barri. Aquest fet va provocar enceses protestes de bona part de les persones assistents, indignades davant tanta prepotència i autoritarisme. Així és com entén la “participació” el govern municipal de CiU, impedint amb policies i barreres l’accés del veïnat a les institucions públiques.

Un altre representant de la CUP de Nou Barris va formular una pregunta sobre l’aplicació del Pla Buits a Nou Barris, un pla aprovat a l’Ajuntament de Barcelona que contempla la cessió de dos solars per districte a entitats del barri per a desenvolupar-hi projectes socials, un pla sobre el qual el govern del Districte no ha donat cap informació pública.

D’altra banda, també cal destacar la presència de famílies afectades per desnonaments a la zona nord de Nou Barris, les quals van denunciar l’absoluta manca de solucions davant d’una situació tan injusta i dramàtica com la seva. En aquest sentit, entitats veïnals de la zona nord i de defensa del dret a l’habitatge van repartir un manifest amb una sèrie de punts necessaris per aturar l’onada de desnonaments.

El dia següent, dimarts 8 de maig, es va celebrar sessió ordinària del Consell de Districte. L’acte va comença amb la lectura per part d’un representant de la Coordinadora d’Entitats d’un manifest on es condemnava que s’impedís per la força el lliure accés de veïns i veïnes a l’ Audiència Pública del dia anterior.

Un representant de la CUP de Nou Barris va fer una intervenció per informar que la nostra candidatura havia recollit i enviat més de 400 butlletes de “participació” en el PAM per demanar la reducció d’un 60% del sou dels càrrecs electes i de confiança de l’ Ajuntament de Barcelona, diners que es podrien invertir en les escoles bressol municpals, i va preguntar de quina manera el govern municipal introduirà en el PAM aquesta demanda. També va exigir que fos immediatament esborrada la pintada d’una bandera espanyola sobre el recentment inaugurat monument als lluitadors i lluitadores per la República de Nou Barris. Val a dir que la Regidora Irma Rognoni va respondre amb evasives la primera pregunta i directament va ignorar la segona.

Des de la CUP de Nou Barris seguim valorant que les institucions polítiques municipals a nivell de Districte són simples corretges de transmissió d’allò que es decideix a la Plaça Sant Jaume, i en absolut serveixen per vehicular les propostes veïnals i fomentar la participació popular en els afers polítics, més aviat tot el contrari. Per tant, des de la Trobada i la CUP pensem que cal que ens organitzem al carrer, als barris, amb les entitats i associacions, per poder després presentar batalla política amb un projecte veritablement transformador i arrelat a la realitat veïnal.

10 de maig de 2012