La CUP obre un bloc de transparència per facilitar l’accés a la informació de l’Ajuntament de Figueres

La Candidatura d’Unitat Popular de Figueres ha obert un bloc (www.lescosesclares.wordpress.com) de transparència municipal tal com es va comprometre a fer el passat mes de […]


La Candidatura d’Unitat Popular de Figueres ha obert un bloc (www.lescosesclares.wordpress.com) de transparència municipal tal com es va comprometre a fer el passat mes de juny. La formació considera que cada vegada són més els veïns i veïnes que reclamen un major grau de democràcia i creuen que la transparència política n’és un pilar indispensable. Així mateix, consideren que tota la informació de l’Ajuntament ha de ser consultable per qualsevol ciutadà, i és per això que reclamen que sigui la pròpia institució qui faci aquesta tasca com a eix prioritari.

Aquest bloc acollirà la documentació a la qual té accés la candidatura com a grup municipal a l’Ajuntament i que no es fa pública. Entre els diferents documents que s’hi aniran penjant hi ha convenis i contractes en què l’Ajuntament n’és part, informació sobre els pressupostos o temes clau per la ciutat i actes de plens, juntes de portaveus, comissions informatives, juntes de govern i òrgans propis i externs del consistori.

Una de les primeres informacions que s’ha penjat al bloc fa referència a les retribucions que reben els membres de l’equip de govern per assistir a les Juntes de govern local. La suma que reben mensualment és de 684 euros per anar a un mínim de tres reunions, i aquestes són sempre de molt curta durada (una mitjana de poc més de vuit minuts). El càlcul d’euros pagats per temps d’assistència dóna una xifra de 1.692 euros/hora.

La CUP es va mostrar des de la seva aprovació molt crítica amb les retribucions que es paguen als grups municipals i regidors, i va ser la única formació que va presentar un model alternatiu que suposava un estalvi de més de 270.000 euros anuals. La candidatura considera que si l’alcalde aposta per un model gerencial (durant la passada legislatura es destinaven 500.000 euros anuals a pagar càrrecs de confiança), no té cap sentit que es paguin sous encoberts als regidors.

Per la CUP això és especialment greu en un moment en què l’atur a la ciutat i a la comarca continua creixent i els treballadors veuen retallats els seus drets i els seus sous.

 

21 d'octubre de 2011