La CUP s’oposa frontalment al nou Pla de Conca de l’Ebre

Davant l’aprovació avui divendres 28 de febrer, del nou Pla de Conca de l’Ebre per part del Consejo de Ministros, la CUP volem deixar ben […]


Davant l’aprovació avui divendres 28 de febrer, del nou Pla de Conca de l’Ebre per part del Consejo de Ministros, la CUP volem deixar ben clara la nostra oposició més frontal i absoluta.

En oposem un cop més al totalitarisme i absolutisme del Gobierno de España que menystenint la proposta de cabals feta pels científics de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre al 2007, torna a aprovar un Pla Hidrològic d’esquenes al sentit comú per tal d’afavorir els interessos econòmics de grans empreses constructores i les especuladores de l’aigua.

Este Pla de Conca ens confirma per un costat la venda d’un bé comú com és l’aigua, als interessos especulatius perquè sabem que no serà per a la pagesia. Per un altre costat, l’aprovació de la construcció de 40 nous embassaments no és més que la voluntat de reflotar certes grans empreses de la construcció que ja no poden viure de l’especulació urbanística i de l’obra pública.

Un cop més ens posem al costat de la Plataforma en Defensa de l’Ebre donant suport a les mobilitzacions i accions que vaiguen anunciant en els propers dies i mesos perquè és un insult a la intel·ligència la proposta de cabals feta que, de tirar endavant, serà la mort del Delta.

La lluita serà llarga però  tenim ben clar que la nostra resposta sempre serà: ni un pam de terra, ni una gota d’aigua.

28 de febrer de 2014