La CUP s’oposa a les retallades i als ERO que es volen imposar al conjunt de treballadors del Parc Taulí de Sabadell

  Aquests darrers dies estem presenciant una nova ofensiva contra la Sanitat Pública per part de les forces polítiques i econòmiques que governen el Principat […]


 

Aquests darrers dies estem presenciant una nova ofensiva contra la Sanitat Pública per part de les forces polítiques i econòmiques que governen el Principat de Catalunya. Un rere l’altre s’han presentat plans de reducció salarial, d’empitjorament de les condicions laborals i de retallades de serveis. I finalment, han arribat els expedients de regulació d’ocupació (ERO).

A la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, la Direcció ha presentat un ultimàtum a les treballadores i treballadors: o s’accepten una sèrie de retallades salarials i d’ampliació de la jornada laboral, o s’implementaran ERO que poden afectar a la totalitat de la plantilla.

Davant d’aquest nou xantatge, que podem qualificar de terrorisme laboral, la Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell volem fer públiques les següents consideracions:

Donem tot el nostre suport a les treballadores i treballadors del Parc Taulí davant dels atacs de la Direcció de la Corporació i de les forces polítiques que, per activa o per passiva, permeten que s’implementin les retallades en la Sanitat Pública.

Condemnem rotundament qualsevol atac a la Sanitat Pública catalana, sigui en forma de retallades salarials, en drets o condicions laborals, o en forma d’expedients de regulació.

Animem al conjunt de treballadors/es del Parc Taulí a no acceptar el xantatge patronal, rebutjant totes les propostes que suposin un deteriorament dels seus drets i un atac a la Sanitat Pública. Val la pena recordar que en altres centres del país on s’havien pactat retallades les direccions han acabat implementant també ERO, burlant-se dels acords.

Denunciem que aquest conjunt de retallades, iniciades durant el govern tripartit, formen part del procés de privatització de la Sanitat Pública i s’emmarquen en el pla de mesures ultraliberals que no pretenen res més que destruir el poc Estat del “Benestar” que queda, eliminant tot allò que sigui “públic”.

La CUP Sabadell hem donat, donem i seguirem donant tot el nostre suport al conjunt de treballadors/es de la Sanitat Pública i als veïns i veïnes de Sabadell que, com en la manifestació d’ahir, es mobilitzen per seguir lluitant per un sistema sanitari públic, universal, gratuït i de qualitat.

6 de juliol de 2011