La CUP s’oposa al trasllat de la Fira d’Artesania de la rambla de Poblenou de Barcelona

La CUP denuncia l’intent d’expulsar la Fira d’Artesania de l’actual espai a la rambla de Poblenou i exigeix un procés de debat sobre el model […]


La CUP denuncia l’intent d’expulsar la Fira d’Artesania de l’actual espai a la rambla de Poblenou i exigeix un procés de debat sobre el model d’usos social i econòmic d’aquest carrer

El dissabte 2 de març l’Ajuntament de Barcelona va comunicar a les desenes d’artesans que formen part de la Fira d’Artesania que s’instal•la a la rambla de Poblenou dos caps de setmana al mes que el proper mes hauran d’abandonar la seva localització actual i traslladar-se a la rambla nova.

Davant d’aquesta situació, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) vol fer les següents consideracions:
1.- L’Ajuntament de Barcelona, en mans de CiU, pretén expulsar desenes d’artesans del cor de Poblenou.
2.- El consistori ha pres aquesta decisió de forma unilateral, sense cap tipus de diàleg, ni interacció amb els firaries, ni amb els veïns del barri.
3.- Paral•lelament a l’expulsió dels paradistes, observem amb preocupació l’augment dels permisos atorgats als bars per instal•lar terrasses al bell mig de la rambla de Poblenou.
4.- Darrere d’aquestes actuacions, hi ha un interès de l’equip de govern per transformar el Poblenou en un barri al servei dels turistes.

És per tot això, que la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) exigim:
a) El manteniment de la Fira d’Artesania en el seu actual emplaçament.
b) Que no s’atorguin més permisos per instal•lar terrasses a la rambla de Poblenou.
c) L’obertura d’un procés participatiu de reflexió i diàleg sobre el model social i econòmic que ha de guiar els usos de l’espai central de la rambla de Poblenou.

Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona-Sant Martí
Poblenou (Barcelona), 11 de febrer de 2013

12 de març de 2013