La CUP participa a l’acte d’homenatge a Lluís Companys a Berga

Avui fa 71 anys que assassinaren el President Companys, un president que se situà sempre al costat dels treballadors, sempre tingué un sentit especial per […]


Avui fa 71 anys que assassinaren el President Companys, un president que se situà sempre al costat dels treballadors, sempre tingué un sentit especial per detectar la voluntat popular, les necessitats de la gent i la defensa del més feble enfront dels abusos del capital.
 
Avui fa 71 anys del seu assassinat sense que el govern espanyol hagi condemnat les tortures a que va ser sotmès per part de la mal anomenada Dirección General de Seguridad del Estado, ni hagi anul·lat el judici sumaríssim que se li va aplicar dictat per un Consell de guerra, i ni tant sols hagi organitzat un acte de desgreuge demanant perdó al poble català per un dels casos més flagrants que col·lectivament hem patit.
 
La Llei de Memòria Històrica impulsada pel PSOE l’any 2007 no ha fet més que visualitzar la impunitat dels crims del franquisme: 190.000 execucions sumaríssimes, 150.000 desapareguts, 2.000 fosses comunes, 30.000 nens robats… Milers i milers de familiars han de viure en un estat que diu que és democràtic mentre es nega a anul·lar de ple dret els assassinats dels seus éssers estimats.

Que després de 36 anys de la mort del dictador encara no s’hagi actuat en el sentit de reparar la memòria dels vençuts diu molt de la democràcia espanyola i d’aquella suposada transició que s’inventaren per exonerar els seus crims. El rei Borbó, cap d’estat nomenat per Franco, és hereu directe dels assassins i per tant responsable de la mort del President de Catalunya. És el cap d’un estat que es nega sistemàticament a reparar la memòria del bàndol democràtic mentre segueix renovant les agressions a la nostra llengua, a l’educació pública, a la cohesió social i segueix fomentant la catalanofòbia com a ideologia hegemònica a l’Estat espanyol.
 
Que el 15 d’octubre serveixi doncs per recordar totes les persones assassinades sota la ‘legalitat’ del règim franquista que van lluitar per defensar la democràcia, la república i la justícia social.
 
Mentre els crims segueixin sent tan “democràticament” silenciats, l’estat espanyol seguirà sent “democràticament” criminal.
 
Visca la terra!

16 d'octubre de 2011