La CUP participa a la Diada de la Catalunya Nord

Una representació banyolina de la CUP encapçalada pel regidor Ferriol Masó va acudir a la tradicional Diada de la Catalunya Nord que es va celebrar […]


Una representació banyolina de la CUP encapçalada pel regidor Ferriol Masó va acudir a la tradicional Diada de la Catalunya Nord que es va celebrar aquest dissabte a Perpinyà i en la qual es va cloure el Correllengua 2011. Més d’un miler de persones van recórrer els carrers del centre de la capital del Rosselló per reclamar la fi del Tractat dels Pirineus que van signar les monarquies francesa i hispànica el 7 de novembre de 1659 per donar a França les comarques catalanes del Rosselló, Vallespir, Conflent, Capcir i nombrosos pobles de la Cerdanya. El Tractat, que no va ser acceptat per les autoritats catalanes, va separar administrativament la Catalunya Nord de la resta de territoris de cultura catalana.

La CUP va participar activament a la manifestació des del bloc del jovent independentista, Maulets, que com cada any va constituir un bloc propi sota el lema ‘Mai perdrem el nord’. Els independentistes van cantar consignes com ‘Esborrem el Tractat dels Pirineus’, ‘Ni França ni Espanya, Països Catalans’ o ‘Sense València no hi ha independència, sense el Rosselló no hi ha revolució’.

El regidor de la CUP Ferriol Masó va fer una crida des de Perpinyà a enfortir els lligams amb la Catalunya Nord durant tot l’any i a reivindicar el català com a llengua comuna des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Crònica i fotos de la Diada a Llibertat.cat

6 de novembre de 2011