La CUP posarà en marxa un Pla Local per l’Habitatge per Girona

 La formació reclama l’elaboració d’un cens real d’habitatges buits a la ciutat, i un paper més actiu del consistori pel que fa als desnonaments  La […]


 La formació reclama l’elaboració d’un cens real d’habitatges buits a la ciutat, i un paper més actiu del consistori pel que fa als desnonaments

 La CUP de Girona, que compta amb el suport de Reagrupament, ha presentat aquest matí les seves propostes en matèria d’habitatge, en una roda de premsa celebrada davant d’un bloc de pisos buit situat al barri de l’Eixample. Lluc Salellas, integrant de la llista electoral i portaveu de la comissió d’habitatge de la formació, ha denunciat el fet que Girona no compti encara amb un Pla Local de l’Habitatge, i ha recordat que això suposa un incompliment greu del Pla de Mandat 2008-2011. Segons Salellas el fet que no s’hagi aprovat ni desplegat aquest pla, demostra que ‘fa com a mínim 8 anys que es construeix sense cap mena de guia, sense conèixer les necessitats i ni tenir un model ben definit’. Així, Salellas ha anunciat que aquesta serà una de les prioritats de la CUP durant el proper mandat, i que la formació exigirà que l’elaboració del pla sigui participativa i transparent, i compti amb el diàleg amb els diferents agents.

  Una altra de les principals apostes de la formació serà l’elaboració d’un cens real de pisos buits a Girona, que permeti tenir un coneixement exacte de la situació i les necessitats d’habitatge a la ciutat. Per la CUP, s’han de trobar criteris més fiables que els que s’utilitzen actualment (com ara els consums d’aigua i electricitat), per tal que aquesta eina sigui efectiva. Un cop la ciutat disposi del cens, la CUP aposta perquè l’Ajuntament dugui a terme mesures actives i incentius per tal de fer entrar els habitatges buits en circulació. El paper de mediació amb els propietaris per tal que els pisos s’incriguin en la Borsa Municipal d’Habitatge o, fins i tot, que l’Ajuntament assumeixi les despeses de pagar les obres del pis i que en recuperi el valor en el futur (durant els mesos o anys de lloguer) són algunes són algunes de les seves propostes. D’altra banda, la formació proposa que s’estudiï l’adquisició de l’usdefruit d’habitatges que faci més de dos anys que estan deshabitats, tal i com preveu la Llei de l’Habitatge de Catalunya.

  Finalment, la CUP s’ha compromès a practicar una política activa referent als desnonaments. El cap de llista de la CUP, Jordi Navarro, ha criticat l’actitud ‘passiva’ de l’actual equip de govern en aquest assumpte. Navarro ha reclamat la necessitat que s’elabori un estudi acurat per detectar els possibles casos a la ciutat, i fer que el consistori actuï d’ofici per evitar situacions de desnonament. ‘L’habitatge és un dret social bàsic, i l’Ajuntament ha de mantenir un compromís inequívoc amb la ciutadania per tal que deixi de ser un privilegi per a molta gent’, ha declarat.
 

17 de maig de 2011