La CUP-PR vota en contra la pròrroga de l’estat d’alarma i denuncia que s’utilitzi com a pretext per a retallar drets

L’organització anticapitalista votarà en contra de la pròrroga de l’estat d’alarma ja que considera que no s’està utilitzant per protegir a les persones del virus, […]


L’organització anticapitalista votarà en contra de la pròrroga de l’estat d’alarma ja que considera que no s’està utilitzant per protegir a les persones del virus, sinó com un pretext per a retallar drets, militaritzar i recentralitzar competències.

La CUP denuncia que mentre s’ha anat prorrogant l’estat d’alarma, l’activitat productiva no essencial s’ha reprès, exposant a milers de treballadors sense mesures de seguretat. En aquest sentit, considera que la gestió del govern espanyol ha obeït a interessos econòmics de grans empreses i entitats bancàries i que està en risc la supervivència social i material dels pobles de l’Estat.

Assenyalen, doncs, que l’estat d’alarma no està servint per confinar sinó per “generar un marc polític recentralitzador, que permet pràctiques policials d’impunitat, que retalla drets i que prioritza les necessitats econòmiques dels mercats”, ha argumentat Vehí. La portaveu de la CUP considera que les mesures aprovades durant la crisi sanitària marcaran la crisi econòmica i social que ja està arribant a moltes llars. “Es parla de nova normalitat per naturalitzar una crisi econòmica, amb un creixement de l’atur i de la pobresa, i un control i abús policial que són evitables i que són fruit d’unes decisions polítiques”, ha defensat Vehí. 

La CUP també fa una crítica al govern espanyol ja que no hi ha un posicionament clar en relació al debat de la UE per tal de garantir un acord just i adverteix del perill d’abocar la ciutadania a un nou pla d’ajustament, “a un nou austericidi o una nova dictadura del deute”, ha exposat Vehí. 

 

21 d'abril de 2020