La CUP presenta una moció per recuperar la titularitat dels serveis públics i fer front al topall del dèficit

La CUP Crida Constituent presenta una moció al Parlament de Catalunya per instar al Govern de la Generalitat a fer front a les conseqüències de […]


La CUP Crida Constituent presenta una moció al Parlament de Catalunya per instar al Govern de la Generalitat a fer front a les conseqüències de les normes imposades pels mercats financers respecte a les polítiques públiques. 

La CUP-CC proposa un projecte transformador del sistema productiu que vinculi la producció amb les necessitats socials i materials de vida amb un seguit d’iniciatives que permetin avançar cap a un model basat en el desenvolupament humà. 

Per aquest motiu, la CUP-CC insta al Govern a desobeir el topall de dèficit que marca la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat (LPGE) i el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), que sotmeten les autonomies i la seva necessitat de finançament a l’estat central i alhora, al pagament imposat per la Troika. Els anticapitalistes també insten a revertir les externalitzacions del serveis públics mitjançant la gestió directa i democràtica, prioritzant l’objectiu de socialitzar i donar cobertura a les tasques de cura d’envelliment i sociodependència. 

Una de les altres demandes que inclou la moció és la presentació en un termini de 90 dies un projecte de llei de reforma de l’Institut Català de Finances (ICF) per tal que es converteixi en l’embrió de la banca pública catalana, per tal de recuperar el control sobre l’àmbit financer i estroncar-lo amb una activitat econòmica equilibrada i veritablement democràtica. 

Finalement, la CUP Crida Constituent emplaça al Govern a treballar per millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores i revertir la visió de l’augment de la competitivitat basada en la disminució dels costos laborals. 

21 de novembre de 2018