La CUP presentarà a Girona una llista de gent ‘lluitadora, honesta i compromesa’ per al 25N

L’alcaldessa de Viladamat Irene Palol ocuparà el tercer lloc de la llista La totalitat de la llista es presentarà públicament el 27 d’octubre amb un […]


L’alcaldessa de Viladamat Irene Palol ocuparà el tercer lloc de la llista

La totalitat de la llista es presentarà públicament el 27 d’octubre amb un esmorzar popular a Girona

 La CUP ha fet públic els cinc noms que encapçalaran la llista de la candidatura CUP-Alternativa d’Esquerres a la circumscripció de Girona de cares a les eleccions del pròxim 25 de novembre. Segons la formació, l’equip de persones escollit combina “l’experiència institucional de la CUP als municipis amb la feina al carrer i el treball amb les entitats i els moviments populars”.

Com ja es va fer públic, el cap de llista serà el periodista gironí Lluc Salellas, que serà acompanyat en segon lloc per l’historiador valencià establert a Girona Toni Rico. El tercer lloc l’ocuparà Irene Palol, que actualment és alcaldessa de Viladamat (Alt Empordà) per la CUP, i el quart serà l’exregidor d’Independents Per Salt i històric independentista Ramon Muñoz. Finalment, la bredenca Neus Masferrer ocuparà el número cinc de la llista.

La resta de la llista, que es farà pública el pròxim dissabte, 27 d’octubre, amb un esmorzar popular a Girona, és conformada per persones d’arreu de les comarques i d’àmbits i edats diferents, totes elles vinculades a múltiples moviments i col·lectius que treballen al territori. La CUP l’ha definida com una llista “oberta i diversa, amb gent lluitadora, honesta i compromesa”. A més de militància estricta de la CUP incorpora persones independents.

La candidatura CUP-Alternativa d’Esquerres ha reivindicat la necessitat d’una opció al Parlament de Catalunya serveixi d’altaveu de les lluites socials i els moviments populars que fa anys que treballen a les comarques gironines en àmbits com la defensa del territori, les infraestructures, els drets socials o la construcció nacional; i que recolzi la seva acció institucional en el contacte amb el territori i la implicació ciutadana. Segons el cap de llista, Lluc Salellas, “es tacta de traslladar al Parlament la manera de fer política oberta, transparent i participativa que estem duent a terme als ajuntaments”.

Perfils de l’equip de cinc persones que encapçalarà la llista:

1. Lluc Salellas i Vilar. Viu a Girona (Gironès) i té 27 anys. Llicenciat en Ciències Polítiques i en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i MSC Nationalism Studies by University of Edinburgh. Treballa com a responsable de premsa a Òmnium Cultural. Ha estat des de sempre implicat en la societat civil organitzada a través de l’escoltisme, organitzacions estudiantils, socials i veïnals, així com plataformes pels drets socials i la preservació del territori. És militant de la CUP de Girona.

2. Toni Rico i Garcia. És valencià, està establert a Girona (Gironès) i té 33 anys. És llicenciat en Història i en Antropologia, i està especialitzat en l’estudi de l’obra i figura de Joan Fuster. Va iniciar la seva militància política a l’organització juvenil Maulets al País Valencià, i actualment forma part de la CUP de Girona i del Casal Independentista El Forn.

3. Irene Palol i Ribas. Viu a Viladamat (Alt Empordà) i té 34 anys. És diplomada en Magisteri i exerceix de mestra en una escola rural. Des del 2011 és alcaldessa de Viladamat per la CUP. També és membre de la plataforma Salvem el Terraprim.

4. Ramon Muñoz i Salló. Viu a Salt (Gironès) i té 41 anys. És mestre i està afiliat al sindicat USTEC. És un militant històric de l’independentisme gironí. Ha estat regidor de l’Ajuntament de Salt durant dotze anys per Independents Per Salt. Ha impulsat i participat activament en la dinamització social i cultural a la vila de Salt a través de diverses entitats de cultura popular, esportives i socials.

5. Neus Masferrer i Avellaneda. Viu a Breda (la Selva) i té 29 anys. Va ser membre de la Coordinadora Nacional de les Consultes per la Independència i ha format part del secretariat nacional de l’ANC. Està implicada en diverses entitats i plataformes socials i veïnals de Breda, i en el moviment en defensa de la sanitat pública pels CAPs a la Selva.

21 d'octubre de 2012