La CUP presentarà quatre mocions en el proper Ple Municipal de Vilafranca del Penedes

Des de la CUP denunciem que l’Ajuntament de Vilafranca haurà de tornar 1.539.842 euros € a l’Estat espanyol corresponents als comptes de l’any 2009. Cal […]


Des de la CUP denunciem que l’Ajuntament de Vilafranca haurà de tornar 1.539.842 euros € a l’Estat espanyol corresponents als comptes de l’any 2009. Cal tenir present que actualment l’Ajuntament està retornant els 740.895 euros corresponents a l’any 2008. Per tot això, hem presentat una moció pel proper ple municipal del 27 de setembre per demanar la condonació d’aquesta quantitat, tal i com ja vam fer ara fa un any, per millorar el finançament local i rebutjar, una vegada més l’espoli fiscal que pateix el nostre país.

Presentem una moció en suport a les persones perceptores de la renda mínima d’inserció (RMI). El passat mes d’agost el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya va introduir un seguit de canvis en el procediment per cobrar la RMI com a conseqüència dels quals aproximadament un 20 % dels receptors es van quedar sense rebre l’assignació corresponent a aquell mes. Aquests canvis han comportat, doncs, un seguit de problemes a un grup de població molt vulnerable sota el pretext de lluitar contra un frau, que segons les entitats socials només és del 5%.

A més aquestes mesures es van prendre sense avisar prèviament ni als usuaris ni als treballadors de Serveis Socials d’aquest Ajuntament i en un mes en que l’atenció al públic és mínima, i que això va provocar nombroses situacions d’indefensió i va agreujar encara mes les dificultats de subsistència de moltes de les persones que reben la RMI.

Per tot això, des de la CUP presentem una moció per tal que l’ajuntament manifesti la queixa a la Generalitat de Catalunya pel tracte ofert als i les persones perceptores del RMI. Igualment, des de la CUP es planteja  prendre les mesures necessàries perquè no es reprodueixi en un futur situacions com aquestes creant un fons de solidaritat social a utilitzar en casos d’emergència.

Finalment, en la mateixa moció es demana a la Generalitat que el mateix esforç realitzat per a perseguir el frau produït per la RMI, el tingui en perseguir la corrupció política i institucional, en perseguir el frau fiscal produït a Catalunya i a reclamar a l’estat espanyol la fi de l’espoli fiscal del nostre país.

La CUP i ICV presentem una moció per demanar que no es renovi el permís de funcionament de la central nuclear d’Ascó. El proper 1 d’octubre el govern de l’Estat ha de decidir si prorroga o no el permís de funcionament de la central nuclear d’Ascó, situada a només 90 quilòmetres del nostre municipi.

Atenent que Ascó és una central amb greus problemes d’estructura i situada en un terreny inestable, amb un centenar de problemes de funcionament els darrers 4 anys i, tenint en compte les mocions aprovades per aquest Ajuntament el 2 de març de 2010 i el 29 de març de 2011, on es declarava Vilafranca municipi antinuclear i on es demanava també el tancament progressiu de les centrals nuclears al país; des d’aquests dos grups municipals presentem una moció on es demanar al Govern de l’Estat que denegui a la central nuclear d’Ascó l’allargament del permís de funcionament.

Ens sumem a la campanya de somescola.cat a favor de l’actual model d’immersió lingüística. Tots els grups municipals, a excepció del PP, presentaran en el proper ple la moció de somescola.cat on, entre d’altres qüestions demana a l’ajuntament que manifesti el rebuig a la interlocutòria del TSJC, que posa en perill el sistema d’immersió lingüística als centres educatius catalans.

21 de setembre de 2011