La CUP reclama un debat obert al territori sobre el projecte d’elBulli 1846

La CUP s’ha posicionat al voltant del nou projecte elBulli 1846, que avui han presentat el conseller Santi Vila i el mateix Ferran Adrià a […]


La CUP s’ha posicionat al voltant del nou projecte elBulli 1846, que avui han presentat el conseller Santi Vila i el mateix Ferran Adrià a Barcelona. La formació ha lamentat s’hagi fet una presentació allunyada del territori que ha d’acollir el projecte, i sense que hi hagi hagut un debat de fons i obert a la ciutadania sobre com s’ha de concretar. En aquest sentit, la CUP ha afirmat que comparteix crítiques que ahir va fer públiques Iaeden-Salvem l’Empordà al voltant de la manera com s’està gestionant la iniciativa.

La CUP també ha qüestionat el procediment legislatiu previst, que comportarà la tramitació d’una llei específica per fer-ne possible la construcció dins del Parc Natural del Cap de Creus. Així, el diputat de la formació Quim Arrufat ha alertat que ‘la legislació a mida, en base a peticions privades, pot esdevenir un precedent perillós’ i ha reclamat que es busquin ‘les fórmules necessàries per adequar el projecte a la legislació vigent i a les demandes que arriben des del territori’.

Finalment, la formació ha anunciat en els propers dies obrirà una roda de contactes per socialitzar el projecte i analitzar-lo amb tots els agents implicats, amb l’objectiu valorar alternatives a la ubicació prevista actualment, que permetin millorar el projecte i el seu impacte territorial.

7 de febrer de 2014