La CUP de Reus qualifica de “xantatge i imposició” el conveni de l’Hospital Sant Joan

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus, arran de la convocatòria d’una consulta a l’Hospital Sant Joan per a acceptar un nou conveni laboral, vol denunciar […]


La Candidatura d’Unitat Popular de Reus, arran de la convocatòria d’una consulta a l’Hospital Sant Joan per a acceptar un nou conveni laboral, vol denunciar el “xantatge i la imposició de tot el procés de negociació –si es pot dir així-“, per part de la patronal. També denuncia que en el darrer Consell d’Administració de l’Hospital, la CUP es va mostrar voluntària per participar en tot el procés de negociació, i “no sols no se’ns ha convidat a participar-hi adduint raons tècniques, sinó que hem conegut la proposta que es porta a votació a través dels treballadors i no de l’empresa”.

El passat mes de juny es realitzà una reunió extraordinària del Consell d’Administració de l’Hospital Sant Joan, en la que la presidenta Teresa Gomis, presentà la proposta de nou conveni per als treballadors i treballadores del centre. La “CUP qualifica de lamentable la proposta, ja que només representa un seguit de retallades que afecten els drets dels i de les treballadores, així com de la qualitat del servei, com també vam denunciar que el procés de negociació no s’iniciés abans, tot aprofitant que aquesta setmana finalitza el termini per poder-lo aprovar”.

En base a la proposta que han fet arribar els treballadors i treballadores a la CUP, la candidatura de l’Esquerra Independentista els i les emplaça “a votar NO a la proposta de nou conveni”. La postura de la CUP es basa, entre d’altres, en tres grans arguments.

El primer, és que en les votacions que s’han realitzat en els diferents centres hospitalaris de Catalunya, sobre la proposta del nou conveni de la XHUPS, el NO s’ha imposat amb una gran diferència. La CUP, considera que “aquest és un pas molt important, que pot representar un punt d’inflexió en la defensa de la sanitat pública i dels drets dels seus treballadors i treballadores”.

El segon, és que diferents informes jurídics -entre d’ells el del Col•lectiu Ronda-, consideren que “un cop exhaurit el conveni –i sense prorroga ni negociació- els drets col•lectius queden consolidats com a drets individuals del contracte de cadascun i cadascuna de les treballadores”. En aquest sentit, des de la CUP “denunciem fermament l’estratègia de la por que ha utilitzat la patronal per intentar que els treballadors i treballadores acceptin una pèrdua de drets, que un cop renunciats, no podran reivindicar de nou”. I, a més, afegeixen que “les retallades en cap cas afecten als alts directius de l’empresa que estan cobrant quantitats astronòmiques i, per tant, un cop més les retallades només afecten als treballadors i treballadores, que ja van acceptar retallar-se el seu sou i els seus drets fa dos anys en un altre referèndum”.

I, el tercer i darrer, que el nou conveni representa “no sols un atac a la dignitat dels treballadors i treballadores, sinó devaluar de nou el sistema públic sanitari, tot obrint encara més les portes a les mútues i als centres hospitalaris privats, que s’estan fregant les mans a mesura que es va destruint la sanitat pública”. Davant d’aquesta situació “només les persones usuàries i treballadores de la sanitat podem posar fre a aquest procés imparable ideat per Josep Prat i els seus deixebles al capdavant de la patronal sanitària, com ara el senyor Francesc José María o Josep Maria Via”.

Per últim, exigeixen que la gerència faci públic “d’on retallaran els milions d’euros restants dels 8 totals previstos per al proper exercici, si s’aprova aquesta proposta que significaria robar-ne 5 als treballadors i treballadores”.

3 de juliol de 2013