La CUP de Tarragona presenta ‘Astèrix i les nuclears’ per Sant Jordi

La CUP de Tarragona serà un any més a la Rambla Nova en la diada de Sant Jordi. Un dia per reivindicar els nostres drets […]


La CUP de Tarragona serà un any més a la Rambla Nova en la diada de Sant Jordi. Un dia per reivindicar els nostres drets nacionals, per difondre el projecte de la Unitat Popular i de l’Esquerra Independentista. En la paradeta d’enguany hi podreu trobar algunes novetats respecte a anys anteriors. Una d’elles és el còmic ‘Astèrix i les nuclears’, que de ben segur us farà riure una bona estona ja que des d’un punt de vista local tarragoní parla de la política dels romans i dels gals en aquesta historieta tan famosa. Us el recomanem, sens dubte!

Per si voleu saber de què tracta:

Aquest còmic s’ha elaborat a partir d’un altre que van crear uns ecologistes alemanys el 1980, arran d’una de les múltiples lluites antinuclears que hi han tingut lloc.

L’obra en alemany es va fer utilitzant vinyetes d’altres còmics amb el text modificat enginyosament, i va donar lloc així a una nova història d’Astèrix. En aquesta història es van ampliar i recrear els dibuixos originals, es van adaptar i adequar amb la intenció que poguessin agradar tant a René Goscinny i a Albert Uderzo com als seus lectors i lectores antinuclears (Astèrix i Obèlix inclosos).

Estem especialment contents i contentes que Astèrix i Obèlix, les històries dels quals van suposar l’ús normalitzat del català en els còmics, i que des d’aleshores formen part del nostre imaginari, siguin ara els portadors del discurs antinuclear, feminista, independentista, anticapitalista, ecologista, sindicalista, internacionalista…

Difoneu-lo, passeu-lo, fotocopieu-lo, reproduïu-lo als vostres setmanaris, revistes, etc. Feu-lo córrer!

Després de 30 anys de patir la implantació de la nuclear d’Ascó i Vandellòs, i de la possible nova ubicació d’un cementiri nuclear, ens ha semblat oportú readaptar aquesta història en el marc de la lluita antinuclear als països catalans.

Consulteu l’esdeveniment al Facebook.

Títol original: Asterix und Atomkraftwerk

Traducció: Dr. Esmolet

Coberta: La Plumilla Mágica

21 d'abril de 2012