La CUP valora molt positiva la renúncia dels metges i metgesses a participar en el Consorci del Clínic

La CUP valora de manera molt positiva la renúncia dels metges i metgesses del clínic a participar en el Consorci del Clínic i considera aquesta […]


La CUP valora de manera molt positiva la renúncia dels metges i metgesses del clínic a participar en el Consorci del Clínic i considera aquesta retirada una passa important en la lluita contra la privatització de la sanitat i una molt bona notícia per la salut dels veïns i veïnes de Barcelona.

Així mateix adverteix que encara és possible tirar endavant el Consorci del Clínic si la Universitat de Barcelona no es replanteja la seva participació al mateix. Per això, la CUP fa una crida a la comunitat universitària a actuar en coherència i a no ser part en la configuració del Consorci en tant que és una operació que accelera les vies de privatització de la sanitat.

Així els estatuts del Consorci del Clínic preveuen la privatització per 4 vies diferents. Primer, via participació directa en el Consorci, ja que l’article 1.2. dels estatuts és oberta l’admissió a les entitats privades. Segon, perquè l’article 3.3 dels Estatuts del Consorci estableixen que es pugui realitzar fins al 49% d’activitat privada fent ús de les infraestructures públiques. Tercer via processos de privatització indirecta ja que l’article 3.2 dels estatuts del Consorci permet l’externalització de la gestió a entitats privades amb ànim de lucre o sense ànim de lucre i “formalitzar convenis de col·laboració amb altres institucions especialitzades o crear o participar en entitats instrumentals de conformitat amb la normativa aplicable”, sense exigir que aquestes siguin públiques. Finalment, perquè la pròpia gestió dels Consorcis, en tant que es poden regir pel dret privat, permeten eludir el compliment de la normativa de contractació pública, d’incompatibilitat d’alts càrrecs, allunya el control dels recursos dels ulls de la ciutadania i accelera processos de laboralització per les seves treballadores i treballadors.

En paraules de la diputada Isabel Vallet és una “absoluta negligència accelerar la creació d’aquest Consorci donat que tant les veïnes com bona part de les treballadores i treballadors del clínic s’hi oposen”, en aquest sentit, la diputada ha instat a l’organització per lluitar contra la creació del consorci, ja que, lluny de millorar l’equitat d’accés a la sanitat pública de les classes populars blindarà, l’activitat privada a l’Hospital Clínic i insistirà en fer de la salut un negoci.

6 de maig de 2015