La CUP de Vic proposa que dilluns que ve es declari Vic territori lliure català i sobirà

  Tal com ja havia anunciat la setmana passada, la CUP de Vic ha presentat una aquí


 

Tal com ja havia anunciat la setmana passada, la CUP de Vic ha presentat una moció per declarar Vic territori català lliure i sobirà, en la mateixa línia que ja ho han fet anteriorment Sant Pere de Torelló i Calldetenes.

La moció que presenta la CUP de Vic té algunes variacions respecte la dels municipis citats anteriorment, ja que és la versió que s’aprovarà aquest vespre a Arenys de Munt de manera consensuada entre els grups municipals de la CUP, ERC i CiU. A la població del Maresme s’aprovarà avui en un ple extraordinari que coincidirà amb el tercer aniversari de la celebració del primer referèndum per la Independència del 13S.

A la junta de portaveus del passat dilluns, la CUP va presentar la moció, però l’èxit de la manifestació del passat dimarts i les negociacions que s’han tancat a Arenys han fet que aquest dijous al matí s’hagi presentat la versió definitiva amb algunes modificacions.

La moció, que s’ha de discutir al ple del proper dilluns 17 de setembre, proposa la declaració de la ciutat com a territori català lliure i sobirà i declara els veïns i veïnes de Vic moralment lliures de lleialtat a la corona borbònica i als seus símbols.

Així mateix, es demana al parlament català que, conjuntament amb els ajuntaments, assumeixi la sobirania del territori de Catalunya i iniciï el procés per declarar la independència del Principat abans de l’11 de setembre de 2014. Tot això s’hauria de fer a través d’un govern d’unitat nacional que hauria de prendre les decisions transitòries fins al moment de declarar definitivament el nou estat. Un dels punts afegits a la nova moció respecte de les anteriors és el reconeixement dels Països Catalans i la necessitat d’estendre la declaració arreu de la nació i a especificar que en cas que la independència només afecti l’actual Comunitat Autònoma de Catalunya, la reunificació dels Països Catalans sigui un objectiu del nou estat.

Podeu veure la moció clicant aquí

13 de setembre de 2012