La CUP vol que Girona liquidi tots els impostos a l’Agència Tributària catalana

El Ple debatrà una moció de la CUP en què es demana que l’Ajuntament aposti per la insubmissió fiscal com a mesura contra l’espoli fiscal, […]


El Ple debatrà una moció de la CUP en què es demana que l’Ajuntament aposti per la insubmissió fiscal com a mesura contra l’espoli fiscal, i que l’Ajuntament doni suport als ciutadans i empreses que vulguin acollir-se a aquesta pràctica a nivell particular


El Ple de l’Ajuntament de Girona debatrà, dilluns, una moció de la CUP que proposa que l’Ajuntament demani poder liquidar tots els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya, i per tant deixar de fer-ho a la d’Espanya. En el text, s’insta la Generalitat i l’Agència Tributària de Catalunya a establir un protocol d’actuació i efectuar els canvis normatius necessaris per tal de realitzar els pagaments dels impostos a Catalunya. D’aquesta manera, Girona passaria a formar part dels municipis que, com Berga, Manresa o Arenys de Munt, s’han posicionat obertament a favor de la insubmissió fiscal.

Si la moció s’aprova, de seguida que sigui possible l’Ajuntament de Girona passarà a transferir els ingressos derivats de l’IRPF i de l’IVA a l’Agència Tributària autòctona, en comptes de fer a l’Agència Tributària Espanyola tal com es feia fins ara. El text proposat per la CUP també demana que l’Ajuntament ‘habiliti els mecanismes necessaris per tal d’assessorar i donar cobertura a aquells ciutadans o empreses de Girona que vulguin acollir-se a aquesta pràctica a nivell particular’.

Segons la CUP, l’objectiu de la moció és denunciar un cop més l’espoli fiscal que pateixen els Països Catalans per part de l’Estat espanyol, i organitzar una ofensiva des del món local encaminada a posar fi a aquesta situació. Segons el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Girona i membre de Reagrupament, Carles Bonaventura, ha declarat que ‘la situació, a més d’injusta, s’ha convertit en insostenible’, i ha fet una crida als ajuntaments catalans a sumar-se a aquesta iniciativa.

En aquest sentit, la moció argumenta que ‘és una certesa històrica que l’estat espanyol ha sotmès el nostre país a un espoli fiscal permanent que n’ha paralitzat el desenvolupament econòmic i social’, i denuncia que ‘els diners dels catalans s’han utilitzat com a arma política per perpetuar aquesta situació de forçada contribució a una mal anomenada solidaritat’ fins al punt que l’espoli fiscal ‘ha arribat a l’absoluta insostenibilitat actual’.

10 de març de 2012