Davant dels resultats de l’independentisme a Euskadi i Galícia

La CUP volem felicitar els grans resultats electorals de EH Bildu i el BNG, les formacions amb qui compartim una històrica relació internacionalista i que […]


La CUP volem felicitar els grans resultats electorals de EH Bildu i el BNG, les formacions amb qui compartim una històrica relació internacionalista i que representen el sobiranisme i l’esquerra independentista a Euskal Herria i Galiza.

Els resultats globals donen continuïtat als governs del PNB i del PP, però rere aquesta aparent estabilitat les alternatives són cada vegada més fortes als dos països. I en un moment com l’actual, amb una intensa crisi del sistema agreujada per la pandèmia, viurem importants transformacions. La base d’aquestes transformations ha quedat clara que és nacional i popular, com ho és als Països Catalans, amb l’empenta independentista que impugna el Règim monàrquic del 78.

Cal continuar la lluita per les nostres respectives Repúbliques i fer-ho tot estrenyent llaços internacionalistes, responent a la solidaritat que el poble basc i el poble gallec han tingut, històricament i recentment, amb el nostre poble. Només des d’una perspectiva clarament popular, rupturista i d’esquerres podrem fer front a l’auge de l’extrema dreta. 

Zorionak EH Bildu!
Parabéns BNG!

Visca la lluita dels pobles! Visca la Terra!

Països Catalans, 13 de juliol de 2020

13 de juliol de 2020