Una delegació de la CUP visita els territoris ocupats del Sàhara Occidental

El regidors de la CUP Jordi Escoda (Valls) i Josep Casafont (Navàs) formen part d’una delegació catalana que aquests dies està visitant els territoris ocupats […]


El regidors de la CUP Jordi Escoda (Valls) i Josep Casafont (Navàs) formen part d’una delegació catalana que aquests dies està visitant els territoris ocupats del Sàhara Occidental. 

En la delegació catalana també hi participen les diputades Marta Vilalta (ERC) i Hortènsia Grau (ICV-EUiA), el regidor de Caldes de Montbui, Isidre Pineda (ERC), que és també representant de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Catalans d’Amics del Pobla Sahrauí, i els màxims responsables de l’ACAPS (Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí), Núria Salamé i Miquel Cartró.

En la seva primera jornada a Alaiun, la delegació catalana s’ha reunit amb l’Associació Sahrauí per la protecció i defensa de la Cultura i Patrimoni, amb l’Observatori Sahrauí del nen i la dona, i amb l’Associació sahrauí de drets humans. 

Després dels primers contactes directes la delegació constata que existeix una violació sistemàtica dels drets humans al poble sahrauí i que hi ha una manca de llibertats polítiques i civils en els diferents àmbits. En els propers dies continuarà reunint-se amb diverses entitats de la societat civil per conèixer de primera mà les seves experiències i vivències.

14 d'abril de 2014