Els diputats de la CUP-CC visiten Carles Puigdemont

Anna Gabriel i Benet Salellas s’han desplaçat a Brussel·les per trobar-se amb els membres del govern legítim de Catalunya


Ahir dijous i avui divendres, els diputats Anna Gabriel i Benet Salellas, en representació de la CUP-CC han estat a Brussel·les, on s’han reunit amb el president Carles Puigdemont per una banda i amb els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret, per l’altra.

El motiu de les trobades ha estat, en primer lloc, mostrar el suport de la CUP-CC cap a la part del govern legítim i republicà de la Generalitat que queda en llibertat. Un suport especialment intens en el moment de repressió democràtica que viu Catalunya amb l’aplicació del 155 i la dissolució d’un parlament democràtic per part de PP, Cs i PSC.

A les trobades s’ha mostrat la necessitat de seguir denunciant a tots nivells, també en l’àmbit internacional, l’absència de garanties democràtiques i de respecte de drets fonamentals que suposa el règim 78.

Anna Gabriel ha posat èmfasi en el poder judicial espanyol i en l’actitud de venjança cap a Catalunya: “Això no és un problema del govern del PP, és estructural: fiscalia, jutges i policia són l’espina dorsal d’aquest règim del 78 que es demostra incapaç de reconèixer drets i que només sap reprimir aquells que els exerceixen”.

A les reunions s’ha aprofitat per compartir la preocupació pel fet de que vuit consellers es mantinguin empresonats i la continuïtat de l’ofensiva repressiva cap a la mesa del Parlament. 

D’aquesta manera, també s’ha posat sobre la taula que les estratègies i decisions preses durant els darrers mesos no havien imaginat que la resposta de l’estat seria repressiva, antidemocràtica i sense voluntat de solucions. 

10 de novembre de 2017