L’esquerra abertzale viatja a Girona convidada per la CUP

El portaveu de l’esquerra abertzale, Txelui Moreno, pronunciarà avui dijous una xerrada a Girona (20h, Casa de Cultura) acompanyat pel portaveu de la CUP, Jordi […]


El portaveu de l’esquerra abertzale, Txelui Moreno, pronunciarà avui dijous una xerrada a Girona (20h, Casa de Cultura) acompanyat pel portaveu de la CUP, Jordi navarro, sota el títol ‘Euskal Herria i Països Catalans: la construcció de la independència des de l’esquerra’

L’independentisme d’esquerres dels Països Catalans i d’Euskal Herria s’ha caracteritzat històricament per mantenir unes relacions fluïdes. Tot i així, amb el creixement substancial de la CUP i l’esquerra abertzale, els dos moviments han apostat per estrènyer relacions.

En aquest sentit, la CUP i l’esquerra abertzale mantenen periòdicament trobades com la del passat mes de desembre en què una quinzena de persones vinculades a la CUP, la majoria regidors en ajuntaments catalans, van viatjar fins a Euskal Herria convidats per l’esquerra abertzale amb l’objectiu de compartir experiències amb càrrecs de Bildu i conèixer de prop la seva tasca política.

Ara és el torn de l’esquerra abertzale, que ha viatjat als Països Catalans convidada per la CUP. En aquest sentit, aquest mes de juny el portaveu de l’esquerra abertzale, Txelui Moreno, està duent a terme un cicle de xerrades sota el títol “Euskal Herria, Països Catalans: la construcció de la independència des de l’esquerra”, que van començar a principis de setmana, i que es clouran demà dijous, 21 de juny, a Girona. L’acte es durà a terme les 8 del vespre a la Casa de Cultura, i comptarà amb la intervenció del portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro.

Des de la CUP han declarat que ‘els contactes entre ambdues formacions van més enllà de la solidaritat internacionalista’ i en aquest sentit ha afirmat que ‘suposen un compromís en ferm de col·laboració mútua i suport en la lluita per l’emancipació nacional entre Euskal Herria i els Països Catalans”.

20 de juny de 2012