Eudald Calvo serà conseller comarcal al Maresme

A Argentona, on la formació es va presentar per primera vegada, va obtenir un regidor i es va quedar a quatre vots del segon. Aquest […]


A Argentona, on la formació es va presentar per primera vegada, va obtenir un regidor i es va quedar a quatre vots del segon. Aquest creixement va donar a la CUP un representant a l’ens supramunicipal.

El nou Consell Comarcal del Maresme es constituirà el divendres 22 de juliol, després que aquest divendres la Junta electoral Provincial de Barcelona hagi proclamat els membres electes presentats per cada formació política.

El plenari del CCM està format per 33 consellers. 12 per CiU, 9 per PSC, 4 pel PP i 4 per ERC, 2 per ICV i 1 per la CUP i PxC.

Una vegada constituits els ajuntaments, les formacions polítiques que han obtingut representació al consell comarcal han de designar davant la junta electoral els seus representants que, com a condició imprescindible, han de ser regidors o regidores en algun dels municipis de la comarca.

De 2 regidors a 11

Si ara Calvo pot ser conseller comarcal és gràcies al creixement que va experimentar la CUP a tot el Principat, però de manera especial a la comarca del Maresme, on va passar de tenir tan sols dos regidors -un a Mataró i un a Arenys de Munt- a 11. I en el cas d’Arenys de Munt la CUP ha assolit l’alcaldia.

A Arenys de Munt, la CUP va ser la llista més votada, i d’un regidor va passar a tenir-ne 4. D’altra banda, per primera vegada es va obtenir representació a Arenys de Mar, Argentona, Sant Cebrià i Vilassar de Mar amb 1 regidor,  i 2 a Premià de Mar.
 
L’única excepció va ser la CUP de Mataró, ja que si bé es va mostrar molt satisfeta pels grans resultats electorals aconseguita a nivell comarcal, a la capital no es van assolir els objectius d’augmentar en nombre de regidors. 

Per saber-ne més:

La CUP amb 11 regidors al Maresme obté un representant al Consell Comarcal 

Entrevista a Eudald Calvo ja com a regidor

La CUP d’Argentona es queda a 4 vots del segon regidor

Entrevista a Eudald Calvo, candidat de la CUP a Argentona 

Extret de Llibertat.cat

11 de juliol de 2011