Èxit del curs d’economia crítica a Lleida

Una seixantena de persones van participar ahir de la segona sessió del curs d’economia crítica organitzat per la CUP que imparteixen diversos economistes crítics agrupats […]


Una seixantena de persones van participar ahir de la segona sessió del curs d’economia crítica organitzat per la CUP que imparteixen diversos economistes crítics agrupats al col•lectiu TAIFA.

Aquest col•lectiu és format per un conjunt de persones, que majoritàriament provenen de les facultats d’economia, ja sigui com a alumnes, ex-alumnes o bé professors i professores descontentes amb l’enfocament econòmic dominant de les universitats actuals, monopolitzades pel corrent de pensament neoclàssic i neoliberal. Entre els seus integrants hi podem trobar Joan Manel Busqueta, Miren Etxezarreta, Elena Idoate o José Iglesias que han realitzat, entre d’altres, assessorament econòmic a països sud-americans com Veneçuela.

El curs es va iniciar el dijous dia 26 de gener a l’Ateneu Popular de Ponent amb l’exposició dels elements fonamentals per entendre el funcionament del capitalisme i les seves crisis i va continuar ahir, a la sala de juntes del rectorat, amb la sessió impartida per l’economista Ponentí, Joan Manel Busqueta sota el títol cercant alternatives a la crisi. El curs encara tindrà diverses sessions més, fins a un  total de 6 on s’exposaran, entre d’altres, la crisi financera i econòmica.

L’objectiu del curs es aportar elements per un anàlisi crític del capitalisme i donar elements per a caminar cap a models alternatius del sistema econòmic i social actual. Després de l’èxit d’aquest curs i la bona acollida que esta tenint la Candidatura d’Unitat Popular estudia de repetir-lo en edicions successives.

Finalment, recordar que la propera sessió del dia 9 de Gener, prevista inicialment per dur-la a terme en el Casal Independentista Ocell Negre, tindrà lloc a l’edifici del Rectorat a la tercera planta, degut a necessitats en l’aforament.

4 de febrer de 2012