Feliu Ventura, Isabel Clara-Simó i Jordi Bilbeny, plats forts de l’estrena del documental ‘Operació Garzón’ a Mataró

L’acte comptarà amb els parlaments de Martí Majoral, Toni Infante i Xavier Safont-Tria i amb l’actuació de Feliu Ventura Es van concretant els detalls de […]


L’acte comptarà amb els parlaments de Martí Majoral, Toni Infante i Xavier Safont-Tria i amb l’actuació de Feliu Ventura

Es van concretant els detalls de la segona gran estrena del documental ‘L’Operació Garzón contra l’independentisme català’. Xavier Safont-Tria i Oriol Montserrat els han explicat aquest dilluns en roda de premsa.

La CUP ha programat un acte que, amb la projecció del documental com a eix central, comptarà amb les intervencions de destacats membres de l’Esquerra Independentista així com de personalitats del món cultural i actuacions musicals.

L’acte se celebrarà divendres que ve, 22 de juny, al Teatre Monumental de Mataró. Un dels parlaments més esperats de l’acte serà el de l’escriptora Isabel Clara-Simó, que ha destacat sempre per donar suport a les víctimes de l’Operació Garzón i ha donat suport explícit al documental.

L’altre plat fort de la vetllada serà la participació del rapsode Jordi Bilbeny, escriptor i investigador popular pels seus reconeguts estudis i obres sobre la catalanitat de Cristòfor Colom.

A l’acte no hi faltaran tampoc les persones que van patir l’Operació Garzón. Toni Infante hi participarà com a representant del col·lectiu dels encausats del 92. Així mateix, intervindran Martí Majoral, portaveu nacional d e l’organització antirepressiva Alerta Solidària, i també Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Mataró.

Llibertat.cat, com a impulsora del documental, hi serà present i hi participarà a través d’un dels seus membres, Joan Rocamora, també encausat.

Finalment la jornada serà amenitzada amb l’actuació musical de Feliu Ventura, cantautor natural de Xàtiva.

El documental ‘Operació Garzón’ ha estat possible gràcies a una campanya popular de micromecenatge i la CUP de Mataró va ser una de les primeres organitzacions a fer-hi aportacions. Per aquest motiu, i pel fet que a Mataró es va viure molt de prop l’onada repressiva d’ara fa 20 anys, la capital del Maresme és la segona ciutat on es projecta el documental.

Entrades a la venda

Les entrades, a la venda al preu simbòlic de 3 euros, es poden adquirir a la Taverna Atzucac o al mateix Teatre Monumenal una hora abans de l’acte.

A més, també es poden reservar enviant un correu electrònic a mataro@cup.cat o trucant al 937 582 292.

18 de juny de 2012