Girona: La CUP de Girona denuncia la presència d’un grup feixista a l’estadi de Montilivi.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona denuncia la presència d'un grup d'ultradreta violengirona.jpgt a la grades de l'estadi. S'anomenen "Ultras Gerona" i tenen connexions […]La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona denuncia la presència

d'un grup d'ultradreta violengirona.jpgt a la grades de l'estadi.

S'anomenen "Ultras Gerona" i tenen connexions amb el "Comando Gerona".

Els seus membres sempre són presents als partits. Proclamen consignes

racistes o espanyolistes sense haver rebut mai cap advertiment de part

del club.


Els espectadors del Girona tampoc es lliuren de veure com els integrants del grup fan la salutació feixista. Davant de la queixa presentada per la CUP, la resposta de la directiva del Girona F.C no ha estat gens satisfactòria, ja que ha pretès equiparar la simbologia catalana i la del grup ultra.

La CUP, a través del seu portaveu Jordi Navarro considera que "Les consignes que quinzenalment fan els membres d'aquest grupuscle mostren un odi clar envers la ciutat i la terra on viuen i, a més, tenen en moltes

ocasions contingut de caire feixista i racista. Atempten contra la convivència entre els veïns i les veïnes de la ciutat".Per aquest motiu la candidatura independentista s'ha dirigit a la directiva del Girona F.C perquè es prenguin mesures. La CUP té en compte la voluntat majoritària dels espectadors a l'estadi, que amb una "actitud valenta i ferma" han reaccionat sempre als càntics i a les actituds del grupuscle feixista. Per la CUP, la voluntat dels mateixos aficionats seria la de no permetre actituds com aquestes a l'estadi.

La resposta de la directiva a les queixes de la CUP no ha estat satisfactòria. Responent a la carta del seu portaveu, el Vicepresident del Girona C.F., Jordi Miró Angelats, va explicar que "només esperem i demanem als nostres aficionats que animin l'equip". Des de la CUP, però, es recorda que els càntics dels "Ultras Gerona"poques vegades van dirigits a l'equip i sovint només tenen un contingut denigrant contra el poble català. En aquesta mateixa línia, el Vicepresident continua: "… i els recordem… tant racista i xenòfob és voler fer fora de Montilivi… les banderes espanyoles com qualsevol bandera que sigui constitucional i legal". La CUP ha pogut constatar, però, que la majoria dels membres del grup ultra vesteixen indumentària de caràcter feixista, a més de mostrar simbologia explícitament espanyolista.

En darrer terme, el mateix directiu del club apunta que: "les banderes no deixen de ser un tema folklòric". De nou, la candidatura independentista recorda que el club és un ambaixador de la ciutat i dels seus valors, i que Girona no es pot permetre tenir una tribuna pública des d'on es mostrin actituds totalitàries. Davant de la poca voluntat mostrada per la directiva, la CUP de Girona demana l'actuació urgent de l'Ajuntament per reconduir la situació i evitar que el grup ultra continuïi mostrant aquesta actitud a les grades.

13 de febrer de 2009