Girona: La CUP organitza una conferència amb els presidents de tres Associacions de Veïns

"Participació ciutadana a Girona. Propostes de futur". Amb aquest títol, la CUP de Girona ha volgut posa sobre la taula la implicació dels barris i […]


"Participació ciutadana a Girona. Propostes de futur". Amb aquest títol, la CUP de Girona ha volgut posa sobre la taula la implicació dels barris i dels ciutadans en la presa de decisions de l'Ajuntament. Per aquest motiu la formació ha convidat a parlar a Martí Carreras, Josep Plazas ‘Lites’ i Ramon Macaya, presidents de les Associacions de Veïns de Sant Narcís, de La Devesa i de Santa Eugènia, respectivament.

Decebuts pel fet  que els actuals integrants del govern municipal ometin la participació ciutadana en la discussió dels grans temes de ciutat, la CUP aposta per fer de la política una qüestió de responsabilitat col·lectiva. La formació creu que l’Ajuntament dissenya processos participatius excessivament rígids (com els dels actuals Pla Estratègic de Cultura o Projecte Educatiu de Ciutat, que tothom coincideix a assenyalar que no donen prou autonomia perquè les entitats facin propostes per tal que siguin aplicades).
 
 D’altres organismes participatius – com les Taules de Barri o la Taula de la Mobilitat – tampoc han estat suficientment utilitzats per tal de reunir als veïns i veïnes a l’entorn dels problemes del seu dia a dia.  Per la CUP,  "la poca sensibilitat de l'Ajuntament cap a la participació ha de modificar-se, especialment si tenim en compte la remodelació de la Carretera de Barcelona,  un nou projecte faraònic que pot esdevenir una obra de llarga durada i d'una despesa pressupostària notable. La CUP i d’altres entitats de la ciutat ja treballen per tal que el govern de la ciutat, a través d’un procés participatiu, adeqüi el projecte a les necessitats específiques dels barris i d’aquelles persones que hi vivim".
27 de maig de 2010