Girona: La CUP proposa que onegi l’estelada per l’11 de setembre

La CUP proposa que l'Ajuntament de Girona pengi l'estelada per l'11 de setembre en motiu que la senyera estelada celebra els cent anys de la […]





La CUP proposa que l'Ajuntament de

Girona pengi l'estelada per l'11 de setembre en motiu que la senyera

estelada celebra els cent anys de la bandera

que impulsà i dissenyà Vicenç Albert Ballester el 1919, com a senyal de

la lluita per una Catalunya lliure.

Proposició de la CUP per demanar de penjar al balcó de l' Ajuntament de Girona la senyera estelada l' Onze de Setembre.

EXPOSEM:

Atès que enguany la comissió del centenari de la senyera estelada celebra els cent anys de la bandera que impulsà i dissenyà Vicenç Albert Ballester el 1919, com a senyal de la lluita per una Catalunya lliure. Aquest símbol, que ja comptava amb antecedents gràfics el 1908, avui ja transcendeix els partits polítics, esdevenint una veritable icona catalana.


Vicenç Ballester ha entrat enguany a l’ Enciclopèdia Catalana, gràcies a la seva infatigable tasca en favor de les llibertats catalanes a través de múltiples iniciatives com les de la Reixa, l’ Associació Catalana de Beneficència, l’ Associació per l’ Ensenyança Catalana, el Comitè Pro-Catalunya, les revistes "Renaixement", "la Tralla" i "l’ Insurgent".

Per fer difusió d’aquest i altres actes s’ha creat la Comissió Centenari de la senyera estelada que difon aquesta efemèride mitjançant actes commemoratius i pedagògics.

Atès que els motius pels quals es va crear aquest símbol segueixen més vigents que mai.

Atès que el darrer any va començar la commemoració dels 300 anys de l' inici de la pèrdua de les llibertats del poble català amb la derrota d' Almansa el 1707 i amb l’antecedent del 1659 amb la pèrdua de la Catalunya Nord.

Per tot demanem:

Que l’ Ajuntament de Girona posi a debat en la comissió del nomenclàtor de la ciutat, la proposta de la Candidatura d’ Unitat Popular(CUP) de nomenar un carrer o plaça dedicat al patriota català Vicenç Albert Ballester, per la seva meritòria biografia exposada a dalt.

Que en la Diada Nacional d’ enguany, l’ Ajuntament de Girona s’afegeixi a la campanya "Un País, Una Bandera", hissant en solitari la senyera catalana tradicional en senyal d’ honor i respecte pels nostres símbols, i es pengi a un altre lloc destacat la senyera estelada, en commemoració del centenari de la seva creació i en record dels objectius pels quals va ser creada: la recuperació de la plena sobirania per a Catalunya.

Que l' Ajuntament de Girona institucionalitzi actes de commemoració de la senyera estelada més enllà de la pròpia Diada Nacional de l' Onze de Setembre.

Girona,Juliol de 2008.

2 d'agost de 2008