Girona: La CUP qüestiona la legitimitat del nou conveni laboral de l’Ajuntament de Girona

Els sindicats i l'equip de govern signen el text tot i el vot contrari de l'assemblea de treballadors. Avui al Ple municipal se sotmetrà a […]


Els sindicats i l'equip de govern signen el text tot i el vot contrari de l'assemblea de treballadors. Avui al Ple municipal se sotmetrà a votació el conveni per a personal laboral i funcionaris de l'Ajuntament de Girona pel període 2010-2012, que la setmana passada van signar els tres sindicats amb representació al consistori i l'equip de govern.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona critica que s'hagi signat el text, malgrat que recentment l'assemblea oberta de treballadors que es va convocar per debatre'l decidís, per majoria, posicionar-s'hi en contra. Igualment, la formació política fa seves les crítiques d'alguns treballadors sobre el pocs dies d'antelació amb què es va facilitar el conveni als treballadors, o el fet que abans de l'assemblea no es fessin trobades amb els treballadors de les diferents àrees per explicar els principals canvis que suposava el nou document.
La CUP també denuncia que el nou conveni suposa alguns retrocessos en qüestions econòmiques, que sumats a les retallades salarials imposades pel govern espanyol recentment, perjudiquen considerablement les condicions laborals dels treballadors municipals.
El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha declarat que "no és acceptable que l'acord entre treballadors i l'Ajuntament que ha de ser vigent durant els propers tres anys s'aprovi sense consens i amb aquesta manca de transparència", per la qual cosa, ha dit, "exigim tant a l'equip de govern com als membres del comitè d'empresa que assumeixin les responsabilitats pertinents".
13 de juliol de 2010