El govern de Navàs veu inadmissible la retallada a les escoles de música municipals

El govern de Navàs, format per la CUP i ERC, creu que disminuir a la meitat l’aportació de la Generalitat a les escoles de música […]


El govern de Navàs, format per la CUP i ERC, creu que disminuir a la meitat l’aportació de la Generalitat a les escoles de música municipals és un despropòsit i sobretot el fet de fer-ho amb efectes retroactius. El consistori navassenc calcula que deixarà de rebre 102.600 euros.

L’Escola Municipal de Música de Navàs té 171 alumnes pels quals la generalitat aportava 600 euros anuals per cadascun. Amb la retallada prevista l’aportació probablement es reduirà a 300 euros per alumne cosa que farà que aquest curs 2011-2012 l’ajuntament deixi de rebre uns 51.300 euros i la mateixa quantia per al curs 2010-2011 perquè la retallada té efectes retroactius. Així el consistori navassenc deixarà d’ingressar els 102.600 euros. Aquest fet tindrà clars efectes negatius en l’economia municipal ja que en els pressupostos municipals es comptava amb la totalitat de l’aportació de la Generalitat.

Casals considera que és inadmissible la retallada perquè a més d’afectar un àmbit educatiu molt important, la música, es fa quan els municipis ja han aprovat els preus de matriculació i les quotes mensuals per aquest curs, i també troba molt trist que la decisió es fagi pública en ple mes d’agost. Casals està preocupat perquè veu a venir que les retallades seguiran, i per la línia que porten, pateix perquè creu que també afectaran a l’Escola Bressol i al servei d’urgències del CAP. Casals considera que retallant en educació i sanitat no es genera cap estalvi real ja que la societat hi acaba perdent, i que el que haurien de fer és dedicar-se a retallar els sous i dietes dels alts càrrecs i les despeses de protocol.

1 d'agost de 2011