Jornada informativa sobre el Projecte Visc+ organitzada pel grup de treball de Sanitat de la CUP

El grup de treball de Sanitat de la CUP convoca una jornada informativa sobre el Projecte Visc+ proper dimecres 14 de gener a les 18:30 […]


El grup de treball de Sanitat de la CUP convoca una jornada informativa sobre el Projecte Visc+ proper dimecres 14 de gener a les 18:30 al Casal 3voltes Rebel de Nou Barris (Passeig Urrútia, 125. Barcelona). L’acte comptarà amb la participació d’Isabel Vallet (diputada de la CUP-AE), Noemí Amorós (Metgessa de Família i membre del grup d’ètica de la Camfic) i Albano Dante (Editor de la revista CafèAmbLlet). El projecte Visc+ permetrà la venda del el nostre historial sanitari a les farmacèutiques, asseguradores, empreses de tecnologia sanitària, prestadores de serveis sanitaris privats, o a les empreses de recursos humans.

La finalitat de la trobada serà, en paraules de la diputada “ traslladar la informació que s’hagi donat aquell mateix matí en una jornada informativa sobre el Visc + als diputats del Parlament”. El que hauria de ser un debat polític sobre si estem o no d’acord amb la comercialització de les dades sanitàries i sobretot sobre si amb això es descapitalitza la sanitat pública i es minva el deure de planificació de la mateixa s’ha convertit per part dels organitzadors en un ordre del dia eminentment tècnic en el qual es busca debatre sobre com ha de dur-se a terme en la pràctica el Visc +, i es passa totalment per alt el debat de fons.

La jornada informativa precedirà una jornada oberta dins d’un procés participatiu aprovat en una moció d’ICV-EUIA al Parlament. Un procés participatiu que en paraules de la Diputada Isabel Vallet “sospitàvem que seria una operació de legitimació”. La finalitat de la convocatòria serà concretar la resposta a la voluntat de Boi Ruiz de tirar endavant el projecte i donar a conèixer què pot significar el mateix amb una sanitat pública cada cop més precaritzada.

12 de gener de 2015