Lleida: La CUP rebutja la «vuelta», amb un «doneu la volta»

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Lleida denuncia la despesa econòmica que suposarà la iniciativa i assegura que "és un pas més en el procés […]


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Lleida denuncia la despesa econòmica que suposarà la iniciativa i assegura que "és un pas més en el procés d'espanyolització intensiva de la ciutat que l'alcalde i el PSC vénen duent a terme en els darrers anys". En aquest sentit, la formació anuncia una campanya de rebuig de l'esdeveniment.

Lleida no és Espanya: doneu la volta

Davant de la signatura de l’acord entre l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i Francisco Javier Guillén, en representació d’Unipublic, empresa organitzadora de la Vuelta Ciclista a España, que han formalitzat aquest dimecres, segons el qual Lleida serà la seu de l’arribada de la 12a etapa de la Vuelta. La Candidatura d’Unitat Popular fa publiques les següents consideracions  respecte aquesta iniciativa:

Que la esponsorització d’aquesta etapa és una despesa totalment innecessària per a la ciutat de Lleida, i més en temps de crisi econòmica i de presa de mesures dràstiques que han afectat als treballadors i les treballadores del país, amb retallades sous i altres mesures antiobreres.

Que urgeix doncs que l’alcalde expliqui detalladament quin és el cost econòmic que generarà per a Lleida la esponsorització, el dispositiu de seguretat, etc.

Que aquesta iniciativa és un pas més en el procés d’espanyolització intensiva de la ciutat que l’alcalde i PSC venent duent a terme els darrers anys. En aquest sentit, la CUP i el conjunt de l’esquerra independentista de la ciutat rebutgen aquesta iniciativa i manifesten la seva intenció de dur a terme una campanya de rebuig a l’esdeveniment, de caire divulgatiu, per tal d’informar a la caravana de la Vuelta, així com als seus espectadors, que Lleida no és Espanya i que de fet, els catalans ja hem emprés el camí a la independència.

29 de juliol de 2010