Manresa: La CUP proposa sumar-se a la campanya Catalunya Lliure de Bosses de plàstic

La Candidatura d’Unitat Popular de Manresa posarà a debat, per al proper ple municipal, que se celebrarà el proper dilluns, una proposició per reduïr l’ús […]La Candidatura d’Unitat Popular de Manresa posarà a debat, per al

proper ple municipal, que se celebrarà el proper dilluns, una

proposició per reduïr l’ús de les bosses de plàstic d’ús comercial com

una mesura per a reduïr els residus.


La proposta demana que l’Ajuntament s’adhereixi a la campanya Catalunya Lliure de Bosses de plàstic, que el consitori realitzi accions de conscienciació a les escoles, entitats, sobre els residus i l’ús de les bosses, crear una xarxa de comerços respectuosos amb el medi ambient, preparar una proposta de bonificació fiscal a partir de les ordenances fiscals als comerços locals que desenvolupin actuacions per a reduir de forma efectiva el nombre de bosses d’un sòl ús i sol·licitar mesures similars que siguin impulsades per la Generalitat de Catalunya. S’acordaria també que l’Ajuntament contactarà amb els distribuïdors del municipi per a concretar la limitació de les bosses de plàstic de forma específica en els proveïments i activitats que desenvolupi l’Ajuntament, i també, regular la distribució de bosses dins el reglament del mercats municipals.

La principal causa del deteriorament ambiental del planeta és el model de producció i consum insostenible dels països industrialitzats.

Al nostre país les dades mostren un creixement exponencial de totes les categories de residus i, especialment, dels residus municipals. Aquests en els 10 darrers anys han augmentat el 48,7%, un 29,3% per càpita. Els envasos han estat els grans responsables d’aquest increment de pes i volum de la brossa.

Així, doncs, per la CUP es fa evident que cal aplicar mesures concretes que contribueixin a la reducció de residus a la conscienciació social.

Candidatura d’Unitat Popular de Manresa

manresa@cup.cat

http://www.manresa.cup.cat

11 de juny de 2008