Martorell: Al barri de la Vila hi ha més de 200 pisos buits

Les entitats Martorell Viu i la Candidatura d´Unitat Popular (CUP) van organitzar diumenge al matí unes trobades de treball consistents a comptabilitzar els pisos i […]Les entitats Martorell Viu i la Candidatura d´Unitat Popular (CUP) van organitzar diumenge al matí unes trobades de treball consistents a comptabilitzar els pisos i els solars buits del barri de la Vila.

El nombre de pisos vells i buits van sumar un total de 320, els de nova edificació foren un total de 190 i els solars sense construir a la zona van ser 43. Amb aquesta tasca, ambdues entitats han volgut demostrar que no és necessària la construcció dels 200 habitatges previstos pel projecte de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) a la zona de l´Horta de la Vila, concretament, al camp de futbol i al costat del riu.

Des de Martorell Viu s´ha comentat que aquest recompte pot tenir un marge d´error, però que serveix per tal que la gent pugui fer-se una idea i es conscienciï que a Martorell hi ha pisos buits aprofitables. «A la nostra ciutat tenim la sort de disposar d´un riu, i el volem protegir com sigui, no hem de permetre que construeixin pisos en aquests terrenys», han explicat des de la mateixa entitat. Per aquest motiu, la lluita no només acabarà en aquest acte, Martorell Viu i la CUP tenen previst pròximament organitzar altres recomptes al barri de Can Carreras i al de Buenos Aires.


L´objectiu de la trobada d´ahir va ser recollir prou informació per poder presentar les dades a l´Ajuntament i demanar que no es construeixin habitatges a la zona inundable de l´Horta de la Vila, per l´impacte ambiental que això pot provocar. A part, un altre argument que ha fet que prenguin posició en contra és la forta crescuda de població que implicaria tirar endavant l´ARE. I també, que aquesta política d´habitatge no posarà fi al sistema especulatiu i d´acumulació.


A la trobada van assistir uns trenta participants. Es van formar brigades de tres o quatre persones que anaven enganxant, als portals on hi havia un immoble sense habitar, un full amb la consigna: «casa buida, casa sense vida. Aquesta casa equival a X habitatges». Després calia apuntar en una llista l´adreça i les dades del pis sense habitar. 


 

 
 


 

18 de novembre de 2008