Mataró: La CUP proposa a l’Ajuntament que s’adhereixi al manifest ‘Pel dret al propi cos’

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró proposarà al ple de l'Ajuntament que el consistori s'adhereixi al manifest del Front d'Alliberament Gai de Catalunya "Pel […]


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró proposarà al ple de l'Ajuntament que el consistori s'adhereixi al manifest del Front d'Alliberament Gai de Catalunya "Pel dret al propi cos", en commemoració a la Diada del 28 de juny.

Aquest any és el 41è aniversari de la revolta d'Stonewall, un bar a la ciutat de Nova York on el 1969 persones transsexuals, lesbianes i gais van dir prou a la constant repressió policial a la que eren sotmeses i es va engegar la lluita del col·lectiu gai i lesbià.

La data ha estat adoptada, en el món occidental, com una data cabdal per denunciar la l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, en la defensa dels drets i llibertat de les persones GLT.

La CUP farà aquesta proposta atès que en la nostra societat encara es cohibeix la llibertat de les relacions afectivosexuals que no siguin entre heterosexuals amb mostres d'odi, rebuig i marginació social, i sovint ens trobem amb casos de discriminacions a les escoles, als centres de treball i a la vida pública en general.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ QUE PRESENTA AL PLE LA CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR (CUP) PERQUÈ L'AJUNTAMENT S'ADHEREIXI AL MANIFEST PEL DRET AL PROPI COS

 

Aquest any es commemora el 41è aniversari de la revolta d'Stonewall. Un bar a la ciutat de Nova York, l'Stonewall Inn, del barri de Greenwich Village, on el 1969 persones transsexuals, lesbianes i gais van dir prou a la constant repressió policial a la que eren sotmeses. Va ser el primer cop que s'oposaven a ser arrestats. Entre els detinguts pels aldarulls, un noi portorriqueny va morir clavant-se en la reixa que envoltava la comissaria en "caure" des del 3r pis. Arran de la repressió, la gent va sortir de la foscor dels bars i va respondre amb una manifestació espontània. Aquesta revolta va ser el motor que va engegar la lluita del col·lectiu gai i lesbià. La data va ser adoptada, en el món occidental, com una data cabdal per denunciar la l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, en la defensa dels drets i llibertat de les persones GLT.

Totes aquestes fòbies són encara presents en la nostra societat, encara es cohibeix llibertat de les relacions afectivosexuals que no siguin heterosexuals amb mostres d'odi, rebuig i marginació social. I a Catalunya mateix, sovint ens trobem amb casos de discriminacions a les escoles, als centres de treball i a la vida pública en general

 

D'altra banda, cap societat és democràtica i plural si consent que es mantingui una situació en la que l'odi alimenta situacions d'exclusió i de rebuig social encapçalada per altres sectors de la mateixa societat cap a una part dels seus membres.

 

Es per això que el Grup municipal de la CUP presenta la proposta següent,

 

Que l'Ajuntament de Mataró s'adhereixi al manifest del Front d'Alliberament Gai de Catalunya Pel dret al propi cos, que adjuntem a continuació.

1 de juliol de 2010