Milers de persones es mobilitzen a Girona en defensa dels drets nacionals i socials

Èxit dels actes de l’Onze de setembre a la ciutat, en una de les diades més massives dels darrers anys Milers de persones han secundat […]


Èxit dels actes de l’Onze de setembre a la ciutat, en una de les diades més massives dels darrers anys

Milers de persones han secundat avui els diferents actes organitzats en motiu de l’Onze de setembre a Girona, sota el lema “Pels drets nacionals i socials; Independència Països Catalans, en una de les diades més multitudinàries dels darrers anys.

La jornada ha començat amb la cantada d’Els Segadors a la plaça del Vi, organitzada per l’ADAC, El Forn i Òmnium. L’esdeveniment ha servit perquè l’escriptora Maria Mercè Roca i el filòsof Josep-Maria Terricabras presentessin el projecte de l’Assemblea Nacional Catalana, i el llibreter Guillem Terribas ha estat l’encarregat de llegir el manifest de l’acte, que ha culminat amb la penjada simbòlica d’una senyera estelada al balcó de l’Ajuntament gironí. Tot seguit s’ha celebrat la tradicional cercavila organitzada per la CUP i Maulets pels carrers del Barri Vell, amb la participació de la banda dels Diables de l’Onyar, seguida del dinar popular, que ha congregat 150 persones.

Ja a la tarda, després de l’actuació infantil del grup Visca la Gresca, ha arribat l’hora dels parlaments. Així, l’acte polític ha comptat amb la intervenció de representants del moviment anti-nuclear i dels treballadors del Trueta en lluita contra les retallades, com de l’organització juvenil Maulets. En l’acte també hi ha intervingut la diputada de Bildu al Parlament de Navarra, Bakartxo Ruiz, que ha dut a terme un parlament en nom de l’esquerra independentista basca en què ha mostrat la seva solidaritat amb el procés d’independència català. El parlament final ha estat a càrrec de l’alcalde de Celrà per la CUP, Dani Cornellà, que ha defensat la idoneïtat de l’actual context polític “per engegar un procés democràtic de ruptura que condueixi el poble català a la independència”. Cornellà ha declarat que “aquesta és l’única manera que tenim, als Països Catalans, d’avançar cap a la plenitud nacional i la justícia social”. Finalment, el músic Titot ha entonat els himnes per culminar l’acte.

Acte seguit ha començat la manifestació, amb una capçalera sense signar amb el lema de la Diada, que ha aplegat representants de múltiples entitats i organitzacions polítiques i socials de la ciutat. La marxa ha comptat amb la participació de més de 5.000 persones, una de les més massives dels darrers anys. Després de la manifestació la Diada culmina a la plaça Catalunya amb un toc festiu, amb música i servei de barra.

11 de setembre de 2011